Hlavní obsah

Přestupová částka za Čecha není jasná

PAŘÍŽ/LONDÝN

Francouzský i britský tisk se rozcházejí v informacích o výši přestupové částky, kterou vyinkasuje Stade Rennes od Chelsea za českého brankáře Petra Čecha. Zatímco Francouzi uvádějí částku přes 11 miliónů eur, podle Britů byl Čech podstatně dražší. Deníky na obou stranách La Manche nicméně dohodu mezi kluby komentují jako dobrý obchod pro obě strany.

Foto: koláž Sport.cz

Petr Čech se konečně dočkal přestupu do Chelsea. Kolik za něj ale londýnský klub vlastně zaplatí?

Článek

Francouzský list L'Equipe uvedl, že Čech odchází do Londýna za 11,5 miliónu eur, což je 370 miliónů korun. Britský deník The Times píše o 8,5 miliónech liber a The Sun "přihodil" další milión. Cena za gólmana by se tak vyšplhala na 400 až 450 miliónů korun. L'Equipe také jako jediný přinesl informaci o pravděpodobném platu. Čech by si měl vydělat 240.000 eur (7,7 miliónu korun) čistého měsíčně.

List označuje dohodu za dobrý obchod pro Rennes, které Čecha koupilo z pražské Sparty v létě 2002 za něco víc než čtyři milióny eur. V posledních letech spíš bez velkého efektu utrácelo, teď vydělává. Francouzská strana navíc dosáhla svého, protože Čech zůstává v Rennes až do konce sezóny, jak si to klub přál.

Cudicini se musí bát o místo

The Sun s trochou trpkosti zdůrazňuje, že si Francouzi prosadili svou. Čech si bude balit kufry až na konci sezóny a konečná cena je podstatně vyšší, než původně nabízených šest miliónů liber. Kluby se podle listu dohodly na 9,5 miliónech liber.

The Times soudí, že závěrečná částka je "jen" 8,5 miliónu liber. "Čech, kterého mnozí považují za nejlepšího mladého brankáře v Evropě, je možná ze zdržení frustrován, protože doufal, že se bude stěhovat hned, ale důvěra na Stamford Bridge ho uklidní," napsaly The Times.

Čechův příchod do Chelsea podle listu vzbuzuje obavy o budoucnosti Itala Carla Cudiciniho, který si podle názoru vedení klubu nevede dost dobře. Teď mu musí být jasné, že mu přijde velký konkurent. Čech již dříve prohlásil, že počítá s místem prvního brankáře.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články