Hlavní obsah

Čech si finančně polepší, už patří k elitě

PRAHA

Mezi elitu nejlépe placených českých sportovců se přestupem do Chelsea vyšvihne fotbalový gólman Petr Čech. Podle francouzského listu L'Equipe si brankář přijde měsíčně na 240 tisíc eur, což je v přepočtu zhruba 7,7 miliónu korun. Mezi fotbalisty se takový příjem objevuje jen zřídka, ale hned šestice hokejistů vydělává minimálně deset miliónů měsíčně.

Foto: Novinky

V Chelsea naroste konto Petra Čecha měsíčně o 7,7 miliónu korun.

Článek

Nejlépe vydělávajícím tuzemským sportovcem je Jaromír Jágr. Jeho měsíční příjem se pohybuje podle oficiálních stránek hráčské asociace NHLPA okolo osmadvaceti miliónů korun měsíčně. Jednadvacet miliónů přibývá každý měsíc na konto hvězdy fotbalové reprezentace a turínského Juventusu Pavla Nedvěda.

Dvacet miliónů si vydělají hokejový bojovník Robert Holík a gólman Dominik Hašek. Přes hranici deseti miliónů se z hokejistů přehoupli Václav Prospal, Robert Lang a Petr Nedvěd. Ty doplňuje fotbalista Tomáš Rosický, který navzdory krácení platů v Dortmundu nemusí při pohledu na výplatní pásku smutnit.

Fotbal a hokej kraluje žebříčku, až daleko vzadu jsou další slavní čeští sportovci. Nejlepší domácí tenista Jiří Novák si loni podle statistik ATP přišel měsíčně na turnajových prémiích na 2,4 miliónu. Jediný Čech v NBA Jiří Welsch zase vydělává okolo 2,6 miliónu měsíčně.

Tyto platy působí v tuzemsku astronomicky, ovšem ve světě by si řada českých sportovců připadala jako chudí příbuzní. Vždyť takový Tiger Woods, fenomenální americký golfista, si každý měsíc připisuje v přepočtu 217 miliónů korun.

Reklama

Související témata: