Hlavní obsah

Vaclík jde v Olympiakosu rovnou do akce: Věřím, že fanoušky nezklamu

Karel FeltSport.czPrávo

Hotovo. Dvaatřicetiletý gólman české fotbalové reprezentace už má zase angažmá. Dnes podepsal kontrakt s historicky nejúspěšnějším řeckým klubem a čerstvým mistrem Olympiakosem Pireus. Do přípravy se zapojí hned zítra, jak řekl v rozhovoru pro Sport.cz a Právo.

Foto: Olympiakos Pireus

Tomáš Vaclík už patří Olympiakosu.

Článek

Zase máte angažmá, třetí zahraniční. Oddechl jste si při podpisu smlouvy, že zase máte jistotu, kde budete chytat?

Určitě jsem si oddechl. Poprvé v kariéře jsem zažil, že bych byl nějaký čas bez angažmá. Zase mám klub a už se těším, až se zapojím do tréninku a budu poznávat spoluhráče.

Kdy se zapojíte do tréninku?

Hned zítra. Navíc Olympiakos hraje přípravné utkání. Trénovat budu asi individuálně, ale k mužstvu se před zápasem připojím, abych s ním absolvoval zápasový den. Kouč Pedro Martin si přál, abych se zapojil co nejdříve. Vždyť už příští týden Olympiakos vstoupí do kvalifikace Ligy mistrů. Chci hned poznávat nové spoluhráče a prostředí klubu. Není na co čekat.

Co pro vás angažmá v Olympiakosu znamená?

Novou výzvu, které se chci chopit co nejlépe. Třikrát jsem byl švýcarským mistrem s Basilejí, se Sevillou jsem se loni podílel na triumfu v Evropské lize. Na úspěchy chci navázat i v nejslavnějším řeckém klubu.

Na evropském šampionátu jste chytal jako volný hráč. Na vašich výkonech to nebylo znát, byly výborné. Neměl jste ale někde v podvědomí obavu, co bude?

V hlavě jsem to měl před Eurem, na něm už ne. Samozřejmě jsem si říkal, že dobré výkony mi mohou pomoci. Olympiakos projevil zájem už před mistrovstvím Evropy, postupně zesiloval. V jeho průběhu jsem nechal všechno na svém manažerovi Davidu Nehodovi z agentury Nehoda Sport. Nijak jsem se tím nerozptyloval. Byli jsme domluveni, že se o novém angažmá budeme bavit po mistrovství. Věřil jsem mu, že najde kvalitní klub a všechno připraví tak, abych vlastně jen podepsal. Tohle zadání splnil perfektně, jsem spokojený (usmívá se, Nehoda stál vedle něho).

Už máte naplánováno, kdy za vámi přiletí rodina?

Manželka Martina s dcerami Nicole a Melissou přiletí hned zítra večer. Zatím budeme bydlet v hotelu, jakmile to bude možné, začneme si hledat bydlení. Pireus leží u moře na předměstí Atén. V hledání nám pomůže i klub.

Bude pro vás výhodou, že jste se z jednoho konce jihu Evropy přesunul na druhý, takže podnebí, ale částečně i mentalita budou podobné?

Svým způsobem ano, kdybych přicházel třeba z Anglie, byl by to po všech stránkách velký skok. S rodinou jsme zvyklí na sluníčko, myslím si, že ani ten kulturní rozdíl nebude tak velký. Jihoevropané jsou hodně temperamentní.

Co fanoušci?

Podle informací, které mám, jsou rádi, že přicházím, stejně jako vedení klubu. Pro hráče v novém angažmá je to důležité. Věřím, že je nezklamu.

Reklama

Související témata: