Hlavní obsah

Triumf na olympiádě! A hned po něm také přestup

Petrohrad

Triumfoval na hrách a může se radovat z dalšího důležitého momentu v kariéře. Brazilský fotbalista Claudinho krátce po zisku zlata na olympiádě v Japonsku může hlásit stěhování do Zenitu Petrohrad. Ruský klub za záložníka zaplatí podle internetových zdrojů pořádný balík - 15 milionů eur. Claudinho přitom ještě v Evropě nehrál, do nového působiště jde z klubu Bragantino.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Brazilec Claudinho po triumfu na olympiádě.

Článek

Brazilci dotáhli své snažení na olympiádě k obhájení zlatých medailí. K triumfu je táhl hvězdný kanonýr Richarlison z Evertonu, ale i zkušení Dani Alves a Diego Carlos, po jejich boku se parádními výkony prezentoval i Claudinho, který jako jeden z mála ve výběru Kanárků působil dosud jen na brazilské scéně.

V Petrohradu může nastupovat mj. po boku krajan Malcoma, který taktéž hrál na olympiádě, kde Brazilci na závěr pokořili i španělský výběr nabitý hvězdami.

„Očekáváme, že Claudinho posílí středovou linii a útočnou sílu Zenitu, dodá týmu variabilitu a dynamiku," uvedl na facebooku generální ředitel Zenitu Alexander Medveděv.

Reklama

Související témata: