Hlavní obsah

Hříšníci ze sexuálního večírku poprvé promluvili. Fotbalisté popírají užívání drog

Aktéři sexuálního a alkoholového večírku, který otřásl norským fotbalem, se poprvé veřejně vyjádřili k incidentu. Devět z dvanácti hráčů klubu Brann Bergen, jejichž počínání při noční pařbě na stadionu v dámské společnosti zachytily kamery, vydalo společné prohlášení, v němž se za své jednání omluvili.

Foto: @skbrann, Twitter

Fanoušci klubu SK Brann

Článek

„Litujeme špatného nápadu ohledně naší společné akce na stadionu Brannu v úterý 10. srpna. Plně chápeme následné pobouřené reakce. Omlouváme se všem, kteří milují Brann a celý norský fotbal. Zároveň je pro nás důležité zdůraznit, že popis události v některých médiích či drby na sociálních sítích neodpovídají realitě," stojí v prohlášení, které cituje norský list VG.

„Chceme se jasně distancovat od zpráv o užívání drog. Pili jsme alkohol, ale žádné jiné drogy se na stadionu nepožívaly," vysvětlují hříšníci.

Pod prohlášení se podepsali Daniel Pedersen, Sivert Heltne Nilsen, Markus Olsen Pettersen, Mathias Rasmussen, David Möller Wolfe, Ole Martin Kolskogen, Thomas Grögaard, Eirik Holmen Johansen a Lars Krogh Gerson. Jde o fotbalisty, kteří dostali od vedení klubu písmné varování, že v případě jakéhokoliv dalšího prohřešku už budou šéfové Brannu nemilosrdní a budou tvrdě trestat.

Vyhazovem odskákal aféru údajný hlavní iniciátor akce Kristoffer Barmen. Klub ukončil smlouvu také s dánským brankářem Mikkelem Andersenem, jenž přišel do Bergenu teprve v červnu. Brann se rozloučil také s Vegardem Forrenem, ale v jeho případě měly být důvody především ryze sportovní.

Reklama

Související témata: