Hlavní obsah

Čech: Do nového roku jsme vykročili správnou nohou

PRAHA

Patnáctou nulu své premiérové sezóny v Anglii vychytal v sobotním utkání anglické Premier League brankář Chelsea Petr Čech. Londýnský celek s přispěním českého reprezentanta a díky gólové trefě Colea porazil Liverpool 1:0 a potvrdil tak své vedoucí postavení v tabulce. "Tři body a vítězství na Nový rok jsou tím nejlepším vykročením do roku 2005," míní Čech.

Foto: archiv

Petr Čech

Článek

Šlágr 21. kola anglické ligy sliboval mimo jiné atraktivní duel dvou hvězd české reprezentace - Čecha v brance Chelsea a Milana Baroše v útoku Liverpoolu. Nejlepší střelec evropského šampionátu v Portugalsku ale do utkání nezasáhl kvůli přetrvávajícímu zranění.

"Je to jeden z nejtradičnějších soubojů v anglické lize. Obě mužstva patří ke gigantům. Že nenastoupil Milan Baroš, to mi ani nevadilo. Nepřeji mu vůbec nic zlého, ale upřímně řečeno, jeho absence pro nás znamená o nebezpečí méně," nechal se před zápasem slyšet český brankář na svých internetových stránkách.

Takové zatížení nepamatuje

Pro Chelsea bylo utkání s Liverpoolem třetím v uplynulém týdnu. "Nepamatuji si, že bych kdy v lize zažil takové zápasové vytížení. Na druhou stranu je lepší hrát za deset dní čtyři zápasy než hrát za stejnou dobu pouze jedno utkání a ve zbytku dní jen trénovat," je přesvědčen Čech, jenž si v sobotu nemohl stěžovat na nedostatek práce.

Liverpool před domácími fanoušky hrozil, v 15. minutě Čech likvidoval nebezpečnou střelu Traorého, před přestávkou zase reflexivně vyrazil odražený míč po střele Ferreiry. Deset minut před koncem strhl vedení na stranu Chelsea Cole a Čech jistil vítězství v závěru utkání pohotovými zákroky po přímém kopu Gerrarda a po hlavičce Garcii.

"Zápas byl nesmírně náročný. Hodně v něm rozhodovala morální síla našeho týmu a charakter každého hráče, tedy to, že jsme se dokázali vyrovnat s rostoucí únavou. Tři body a vítězství na Nový rok jsou tím nejlepším startem do roku 2005. Já jsem vkročil do tohoto roku správnou nohou a spolehlivým výkonem," uvedl po zápase Čech.

Reklama

Související témata: