Hlavní obsah

VIDEO: Ibrahimovic zase řádil! Luxusní patičkou poslal Paris St. Germain do čela ligy

Paříž

Ať si kdo chce, co chce, říká, je to mimořádný fotbalista. Kontroverzní, ale skvělý. Zlatan Ibrahimovic znovu předvedl kus své geniality v utkání 10. kola francouzské ligy, v němž jeho Paris St. Germain porazil Bastillu 4:0 a ujalo se vedení v tabulce. Ibrahimovic otevřel v 10. minutě skóre úžasnou patičkou a o tři minuty později přidal i druhý gól, takže bylo prakticky po zápase.

Ibrahimovicova výstavní trefa

 
Článek

Srdce fotbalového labužníka zaplesalo. Do vápna se snášel vysoký míč, obránci Bastilly byli ve střehu. Jenže kapitán Pařížanů z nich udělal statisty. Trefil balon jakoby nenápadně patičkou a poslal ho přesně k tyči, brankář ani nemrkl. Dvaatřicetiletý útočník pak rozpřáhl ruce, přeskočil bariéry a běžel slavit pod jásající fanoušky.

Ibrahimovic se na srazu švédské reprezentace potýkal se zraněním stehenního svalu a jeho start v sobotním duelu byl dlouho nejistý. Odehrál nakonec jen první půli, ale bohatě to stačilo. Během tří minut si připsal svou čtvrtou a pátou ligovou trefu v ročníku. A bylo hotovo. Po přestávce se dvakrát trefil pro změnu uruguayský útočník Édinson Cavani, který švédského reprezentanta po přestávce vystřídal.

A protože fotbalisté Monaka v neděli ztratili dvougólové vedení na hřišti Sochaux a remizovali 2:2, přišli o první místo v soutěži. Do čela tabulky se poprvé od začátku sezóny dostal právě Ibrahimovicův obhájce titulu Paris St. Germain.

Reklama

Související témata: