Hlavní obsah

Šachtar před konfrontací s Plzní zdrtila tragédie: Brazilský legionář Maicon zahynul za volantem

Doněck/Praha

Tragická událost zasáhla fotbalisty Šachtaru Doněck, kteří se už příští týden utkají s Plzní v play off Evropské ligy. Při automobilové nehoda v Doněcku totiž zahynul pětadvacetiletý brazilský legionář Maicon Pereira de Oliveira patřící do širšího kádru Šachtaru. Ukrajinský klub tuto informaci potvrdil na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: Sport.cz

Brazilský legionář Šachtaru Doněck Maicon zahynul při autonehodě.

Článek

K tragické autonehodě došlo v sobotu brzy ráno v ulicích Doněcku. Maicon řídící Hyundai Elantra se srazil s jiným vozem a následkům havárie na místě podlehl. Řidič druhého automobilu byl s vážnými zraněními převezen do nemocnice.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

"Byl to talentovaný fotbalista, otevřený a přátelský kluk. Maicon miloval život a hledal v něm to pozitivní. Tragická, předčasná a nesmyslná smrt si vzala z našich řad úžasného člověka," vyjádřilo vedení Šachtaru soustrast rodině i přátelům brazilského fotbalisty.

Maicon přišel na Ukrajinu už v roce 2009 a v klubu Volyň Luck na sebe se třiceti góly upozornil natolik, že ho koupil Šachtar Doněck. Ve dvanáctičlenné brazilské legii ukrajinského mistra se však prosadit nedokázal, natož aby některého ze svých krajanů vytlačil ze sestavy. Proto tento brazilský útočník hostoval v rumunské Steaue Bukurešť i třeba v dalších ukrajinských týmech Lugansku a Mariupolu.

Reklama

Související témata: