Hlavní obsah

Chelsea už slaví titul, radují se Čech i Jarošík

BOLTON

Tři kola před koncem zná anglická fotbalová Premier League mistra. Po sobotním vítězství 2:0 nad týmem Bolton Wanderers FC se z titulu radují fotbalisté Chelsea. Tedy i Češi Jiří Jarošík a Petr Čech. Obě branky zápasu přitom vstřelila hvězda londýnského klubu Frank Lampard.

Článek

Chelsea na vrchol domácí nejvyšší ligové soutěže vystoupala teprve podruhé v historii. Poprvé v roce 1955, na druhý triumf tak čekali nejen fotbalisté, ale i fanoušci dlouhých padesát let.

Vítězstvím v Boltonu si titul pojistila náskokem 14 bodů před druhým Arsenalem. Letošní rok je tak pro Chelsea velmi úspěšný a díky sobotnímu vítězství se může plně soustředit na odvetný zápas semifinále Ligy mistrů proti Liverpoolu.

Lampard vstřelil první gól v 60. minutě, druhý následoval za 16 minut.

Lampard: trenér byl fantastický

Záložník Jiří Jarošík se díky předchozím čtyřem titulům se Spartou a jednomu s CSKA Moskva může radovat již ze svého šestého titulu, brankář Petr Čech si ligové prvenství vychutnává poprvé.

"Tahle parta je jedinečná. Moji fotbalisté jsou jedineční," nešetříl po zápase chválou kouč vítězného týmu Jose Mourinho. "Bojovali jsme jako lvi. Hráči si to zasloužili," dodal. Lampard se nechal slyšet, že toto vítězství v lize patří fanouškům. Děkoval rovněž trenérovi. "Byl fantastický," řekla hvězda Chelsea. "Je to nejlepší pocit, jaký jsem kdy zažil," uvedl obránce John Terry.

Bolton Wanderers - Chelsea 0:2
Branky: 60. a 76. Lampard, Rozhodčí: Steve Dunn,
SESTAVY
Bolton: Jaaskelainen, Candela, N'Gotty, Ben Haim, Gardner, Hierro, Giannakopoulos, Okocha, Speed, Diouf, Davies. Náhradníci: Poole, Nolan, Pedersen, Jaidi, Fadiga.
Chelsea: Čech, Geremi, Terry, Ricardo Carvalho, Gallas, Tiago, Makelele, Lampard, Jarošík, Gudjohnsen, Drogba. Náhradníci: Smertin, Kezman, Cole, Cudicini, Huth.

Liverpool propásl šanci přiblížit se Lize mistrů

Fotbalistům FC Liverpool generálka na úterní odvetu Ligy mistrů příliš nevyšla. Na Anfield Road hráli s Middlesbroughem jen 1:1 a v tabulce zůstávají na pátém místě. Baroš se Šmicrem tentokrát nebyli ani na lavičce náhradníků.

Liverpoool by si rád zajistil účast v příštím ročníku Ligy mistrů bez ohledu na to, jak dopadne jeho úterní semifinálová odveta s Chelsea. Dnes se mohl k vysněnému čtvrtému místu hodně přiblížit, protože jeho městský rival Everton prohrál na hřišti Fulhamu 0:2. Ale svěřenci trenéra Beníteze ze čtyřbodové ztráty ukrojili jen bod.

A mohlo to být ještě horší, protože hlediště zmrazil Slovák Szilárd Németh. Bývalý hráč pražské Sparty se v poslední době střelecky chytil, v minulém kole dal dva góly a teď přidal další. Kapitán Gerrard nádherným volejem z 28 metrů vyrovnal, ale víc domácí nedokázali.

Velkou přestřelku přinesl souboj dvou nejslabších týmů v soutěži. Southampton a Norwich se nechtějí smířit s rolí sestupujícího, a tak fanouškům předvedli dramatickou podívanou se sedmi góly. Poslední slovo měl v 88. minutě domácí Camara ze Senegalu a výhra 4:3 vytáhla Southampton nejen z posledního místa, ale i z pásma sestupu.

Výsledky - 36. kolo:
Birmingham - Blackburn 2:1 (61. Blake, 80. Heskey - 13. Stead), Fulham - Everton 2:0 (16. Collins, 39. McBride), Liverpool - Middlesbrough 1:1 (52. Gerrard - 4. Németh), Manchester City - Portsmouth 2:0 (4. Distin, 16. Fowler), Newcastle - Crystal Palace 0:0, Southampton - Norwich 4:3 (7. Oakley, 20. Crouch, 39. Le Saux, 88. Camara - 3. Bentley, 31. vlastní Higginbotham, 45. McKenzie).
TABULKA

Reklama

Související témata: