Hlavní obsah

Tataráček opět na scéně! Straka má další angažmá. Do Evropy jde s bratislavským Slovanem

Bratislava/Praha
Aktualizováno

Je to hotové. Trenér František Straka má další angažmá. Opět míří do ciziny, ale jen do nedaleké. Od nové sezóny povede Slovan Bratislava. Ten je osmým cizím klubem, který milovník německého fotbalu bude trénovat. Začal vlastně už ve středu ráno, kdy slovenský mistr zahájil přípravu na novou sezónu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

František Straka coby kouč Příbrami.

Článek

„Slovan je značka, kterou si pamatuji už z federálních dob i z aktivní hráčské kariéry. Kádr je tu kvalitní, hlavním cílem je prorazit v pohárové Evropě, kde se pokusíme dostat co nejdále," uvedl Straka pro slovenská média.

Slovan podobně jako třeba pražská Sparta zasáhne do druhého kvalifikačního kola Ligy mistrů, musí tedy překonat tři překážky, aby došel do skupinové fáze. Ve hře může být přechod do Evropské ligy.

„Dohoda s trénerem už existuje, ale smlouva ještě není podepsaná. Stane se tak v nejbližších dnech. Rádi bychom ji uzavřeli na delší období, dva tři roky s opcí," informoval generální ředitel belasých Petr Kašpar.

"Taková nabídka se neodmítá," poznamenal dál Straka. "Vždy jsem Slovan sledoval, vždy byl taková srdeční záležitost," pokračoval kouč, který v jednom utkání úspěšně vedl i českou reprezentaci.

Ze zahraničních klubů v minulosti fotbalový cestovatel Franz, který 28. května oslavil 56. narozeniny, už trénoval Wuppertal, Ahlen, Innsbruck, Krétu, Ružomberok, Queensland a Gdyni. Působil i v Teplicích a ve Spartě. Jeho vůbec posledním angažmá bylo to v Příbrami, kde ho v říjnu 2013 vystřídal Petr Čuhel. Zažil i kontroverzní působení ve Slavii.

Získal pověst "krizového" trenéra. Často ovšem končíval předčasně po pár měsících. Tradiční tataráček pro hráče a schopnost rychle, ale mnohdy jen přechodně mužstvo motivovat, teď tedy opět vyváží k sousedům.

"Franta Straka je spojovaný i s tataráčkem. Myslím, že to nikomu neuškodí, i na tohle dojde. Tataráček pro hráče udělám, protože to k tomu patří," pravil kouč.

Dosavadní trenér Slovanu Jozef Valovič bude působit v roli sportovního ředitele a Dušan Galis zůstává jako poradce.

Vydrží František Straka ve Slovanu alespoň celou sezónu?
Ano
39,8 %
Ne
60,2 %
Celkem hlasovalo 6877 čtenářů.

Reklama

Související témata: