Hlavní obsah

Nabitý stadion West Hamu se rozloučil s Řepkou

LONDÝN

Zvolání v reproduktorech na tribunách: "Hodně štěstí, Tomáši," doprovázené bouřlivým potleskem nabitého hlediště stadionu Upton Park uvítalo v pondělí českého obránce Tomáše Řepku při nástupu na jeho poslední zápas za londýnský prvoligový klub West Ham United. Pro Řepku to byla vítězná rozlučka, protože domácí porazili v londýnském derby Fulham 2:1.

Foto: archiv

Tomáš Řepka

Článek

Potleskem fanoušci odměnili také každý z Řepkových pozorných zásahů i nahrávku na dělovku, která vážně ohrozila branku Fulhamu v závěru prvního poločasu. Po závěrečném hvizdu jej vyprovodil do šaten opět bouřlivý aplaus a sám hráč diváky odměnil děkovným potleskem namířeným do ochozů při jeho pomalém odchodu ze hřiště.

Spoluhráči se s ním ještě na trávníku rozloučili v hloučku přátelským poklepáváním po zádech. "Odchází v dobrém okamžiku. Vyhráli jsme, lepší chvíli pro odchod si nemohl najít," řekl na tiskové konferenci po zápase kouč West Hamu Alan Pardew.

Řepka se dnes v Londýně loučil po více než čtyřech letech a 195 startech v modrovínovém dresu. Za svého působení poznal dvě anglické soutěže, protože West Ham strávil sezonu ve druhé lize.

V programu k utkání mu dnes v Upton Parku věnovali zvláštní článek, kde mu klub popřál hodně úspěchů v pražské Spartě. Autor v něm napsal, že výbušný obránce s pověstí zlého muže byl oporou týmu, i když někteří fanoušci mu nikdy neodpustili jeho premiéru "ozdobenou" hned červenou kartou.

Za rodinou do Prahy

Dvaatřicetiletý Řepka si vynutil přestup do Sparty proto, že chtěl za rodinou do Prahy. K letenskému týmu se má připojit na herním soustředění ve Španělsku, kam svěřenci trenéra Stanislava Grigy odletí v úterý.

Trenér Pardew už den před Řepkovou derniérou v dresu United přiznal, že fotbalistova odchodu velmi lituje, i když prý temperamentní obránce maximálně prověřil jeho trenérské a lidské schopnosti. Také Pardew řekl, že fanoušci si nakonec na Řepku zvykli a brali ho takového, jaký je, i když se při jednom zápase neovládl a obořil se i na ně. Něco takového bylo ale dnes nemyslitelné, protože dobrá nálada, podpořená dobrým výkonem týmu panovala na trávníku i na hledišti.

"Mohu říct jen to, že za ty dva roky, co jsem tady, se dramaticky zlepšil v disciplíně a profesionálním přístupu. Byla radost s ním pracovat," prohlásil Pardew. "Má horkou hlavu, ale teď už se dokáže kontrolovat a jeho výkony byly na nejvyšší úrovni," uvedl na adresu bývalého českého reprezentanta.

Reklama