Hlavní obsah

Besiktas na Ailtonův odchod reagoval zájmem o Juna

ISTANBUL

Fotbalový reprezentant Tomáš Jun stráví zřejmě čtyři měsíce před světovým šampionátem na hostování v Besiktasi Istanbul. Tam by měl zaplnit uvolněné místo mezi útočníky po úterním odchodu brazilského kanonýra Ailtona do Hamburku. Hostování ale ještě nebylo uzavřeno, český fotbalista zatím čeká v Trabzonu na odlet do největšího tureckého města.

Foto: AC Sparta

Sparťanský útočník Tomáš Jun

Článek

Podle hráčova manažera Davida Nehody je hostování na nejlepší cestě. "Rozhodlo se o tom krátce před půlnocí, Besiktas chce Tomáše na hostování. Transfer zatím nebyl završen, ale obě strany jsou na něm předběžně domluveny," řekl ve středu Nehoda.

Jun ale nemůže do nového působiště zatím odletět. "V Turecku panuje nebývalá zima, letiště jsou zavřená, musí čekat v dosavadním působišti," řekl agent.

Junův příchod je zjevnou reakcí na Ailtonův odchod do Hamburku, který klub zveřejnil v úterý odpoledne. Vyvrcholily tak spory, které měl podsaditý brazilský fotbalista s funkcionáři a především trenérem Jeanem Tiganou; ten Ailtona kritizoval kvůli nadváze. "Může odejít. A je jedno, jestli máme místo něj náhradu, nebo ne," řekl francouzský trenér, ale kluboví činovníci mu brzy sehnali náhradu v podobě loňského nejlepšího kanonýra české ligy.

V prvním jarním kole Besiktas zaváhal

Besiktas je v tabulce turecké ligy na čtvrtém místě. V prvním jarním kole v pátek doma zaváhal, uhrál pouze remízu 2:2 s Erciyessporem. Přesto to bude pro Juna velký skok, protože Trabzonspor se trápí v druhé polovině tabulky. Jeho přechodu částečně pomůže, že nejbližší kolo soutěže bylo odloženo kvůli mrazivému počasí.

Čtyřnásobný reprezentant působil v Trabzonsporu od léta, ale na poměry v klubu si nezvykl. Během zimy se zdálo, že odejde do bundesligy, kde o něho stály Wolfsburg a Norimberk, zájem měl i Sporting Lisabon a v týdnu se ozval také nizozemský Heerenveen.

Žádný z klubů však nebyl schopen splnit náročné podmínky odstupného, které žádal jeho současný zaměstnavatel. Besiktas je zřejmě v jiné situaci: za Ailtona inkasoval 400 tisíc eur.

Reklama

Související témata: