Hlavní obsah

Latku chtěla i Aston Villa, chyběly jí ale peníze

BIRMINGHAM/PRAHA

O obránce Martina Latku se zajímalo nejen vedení Birminghamu City, kam nakonec hráč pražské Slavie odešel na čtyřměsíční hostování, ale také trenér městského rivala Aston Villy David O'Leary. Ten v úterý potvrdil, že chtěl českého reprezentanta přivést do kádru, jeho klub ale nebyl schopen akceptovat finanční požadavky Slavie.

Článek

"Latka? Máte nějaké dobré informace. Zkoušeli jsme přivést na hostování nějaké hráče, ale nemohli jsme si je prostě dovolit. Je to frustrující, ale musím to prostě akceptovat," uvedl v britských médiích kouč Aston Villy, v níž působí také Milan Baroš a Patrik Berger.

Birmingham City nebyl jediným týmem z Premier League, který o jednadvacetiletého Latku stál. Talentovaný hráč minulý týden strávil týden na testech ve španělské Málaze s Middlesbrough, ale pouze Birmingham byl ochoten splnit Slavií požadovaný finanční obnos.

Pražané by za Latkovo čtyřměsíční hostování měli údajně inkasovat 18 miliónů korun. Pokud Birmingham v létě uplatní čtyřletou opci na Latkův přestup, poputuje na konto Slavie dalších padesát miliónů.

Premiéra možná proti Liverpoolu

Latka se už v pondělí zapojil do přípravy s Birminghamem, kde se stal novým spoluhráčem reprezentačního záložníka Jiřího Jarošíka. Oporu reprezentační jednadvacítky možná už ve středu čeká žhavá premiéra v novém angažmá: Birmingham se představí na hřišti FC Liverpool, loňského vítěze Ligy mistrů. A kouč Steve Bruce s Latkou podle všeho počítá do sestavy, protože tým sužuje rozsáhlá marodka. Mimo hru jsou obránci Kenny Cunningham a Martin Taylor.

"Asi jej ve středu čeká debut, ale rozhodneme podle toho, jak bude Martin vypadat v tréninku," uvedl Bruce na internetových stránkách klubu. "Hrát po příchodu do nového klubu za dva dny v Liverpoolu není nic jednoduchého, ale máme teď hodně zraněných. Věřím, že se Martin s náročným přechodem do Premier League vyrovná a odvede klubu takové služby, jako Jiří (Jarošík)," dodal Bruce.

Reklama

Související témata: