Hlavní obsah

Chelsea remizovala v Aston Ville, Baroš nedohrál

LONDÝN/PRAHA

Fotbalisté Chelsea remizovali v utkání 24. kola na hřišti Aston Villy 1:1 a zvýšila náskok na čele tabulky na 15 bodů. Milan Baroš z domácího celku se neprosadil a po jeho vystřídání Aston Villa vstřelila vyrovnávací gól, při kterém neměl čisté svědomí ani Petr Čech. Přesto Chelsea může být spokojená, druhý Manchester United prohrál na hřišti Blackburnu 3:4.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech

Článek

V základní sestavě Aston Villy nechyběl útočník Milan Baroš, branku Chelsea hájil Petr Čech. Reprezentační gólman se dohodl s mistrovským celkem na prodloužení kontraktu [celá zpráva], která z něj udělala nejlépe placeného českého fotbalistu.

Po čtvrt hodině utekl po levé straně Gallas, centr zpracoval Joe Cole, ale dobíhající Arjen Robben byl důraznější a mezi dvěma obránci otevřel skóre. Domácí mohli srovnat po půl hodině, když po akci Milana Baroše a kličce Barryho zahrál John Terry rukou. Rozhodčí Rob Styles ale penaltu nepískl. Ve 36. minutě se blýskl Petr Čech, který výborně vyrazil hlavičku Kevina Phillipse. Český reprezentační brankář si oddychl i minutu před koncem, když střela aktivního Barryho skončila těsně vedle.

Pro Milana Baroše skončil zápas v 75. minutě, kdy jej trenér David O'Leary i s druhým forvardem Kevinem Phillipsem vystřídal. A Aston Villa se po třech minutách radovala. Obrana Chelsea propadla při návratu a přečíslení využil Mark Delaney, jehož centr si po teči Luke Moorea do branky srazil obránce Glenn Johnson. Ve zbytku zápasu už branka nepadla.

Ex-slávista Latka pomohl Birminghamu k remíze

Ex-slávista Martin Latka si odbyl debut v dresu Birminghamu na hřišti posledního vítěze Ligy mistrů Liverpoolu. Domácí vedli díky gólu Stevena Gerrarda 1:0, ale po vlastním gólu Xaviho Alonsa ze závěru zápasu si Birmingham odvezl cenný bod, přestože přes hodinu hrál bez vyloučeného Damiena Johnsona.

Bouřlivý potlesk na Anfield Road sklidil Robbie Fowler, který se minulý týden do celku Reds vrátil po pěti letech. Fowler mohl navíc v nastaveném čase efektními nůžkami rozhodnout o výhře Liverpoolu, rozhodčí ale odpískali ofsajd.

Francouz Thierry Henry se gólem proti West Hamu osamostatnil v čele střelecké tabulky historie Arsenalu, Kanonýři ale prohráli s bývalým klubem Tomáše Řepky 2:3. West Ham vyhrál na Arsenalu poprvé od roku 1995.

Hattrickem se blýskl David Bentley, díky jehož střelecké formě porazil Blackburn favorizovaný Manchester United. Rudým ďáblům nepomohly ani dva góly střídajícího kanonýra Ruuda van Nistelrooye, v poslední minutě byl za faul na Robbieho Savage vyloučený Rio Ferdinand. Ten se s domácím bouřlivákem popral už během pohárového utkání 25. ledna. [celá zpráva]

Výsledky - 24. kolo:
Arsenal - West Ham 2:3
Aston Villa - Chelsea 1:1
Blackburn - Manchester United 4:3
Liverpool - Birmingham 1:1
Manchester City - Newcastle 3:0
Portsmouth - Bolton 1:1

Reklama

Související témata: