Hlavní obsah

Pekhart se dostává do formy, ve třech zápasech dal tři góly

Atény

Český fotbalista Tomáš Pekhart prožívá možná nejlepší období od lednového příchodu do AEK Atény. Zatímco v úvodu sezony příliš prostoru nedostával, nyní se začíná prosazovat do základní sestavy a ve třech posledních zápasech dal tři góly. Nejprve dvěma zásahy zařídil remízu v Řeckém poháru a o víkendu se gólem podílel na ligové výhře 4:0 nad Levadiakos, když zvýšil na 2:0.

Foto: Facebook

Euforie fotbalistů AEK Atény, Tomáš Pekhart třetí zleva. Ilustrační snímek.

Článek

"Dostal jsem šanci a snažil jsem se pomoci hlavně týmu. Těší mě, že jsem potřetí v krátké době nastoupil od začátku a vždy z toho byl gól. Ale hlavní je, že to přineslo dobrý výsledek," řekl po zápase Pekhart řeckým novinářům.

Celkem se trefil v sezoně počtvrté, ale předchozí tři góly dal v poháru. V lize šlo o jeho premiérovou trefu poté, co se těžko probojovával do sestavy přes největší hvězdu týmu Huga Almeidu. Jenže bývalému portugalskému reprezentantovi došel střelecký prach, od září se netrefil, a tak dostal šanci Pekhart, který ji využil.

"Když se nedaří, snažím se hledat řešení a zvolit jedenáctku, které se dařit bude. A zápas s Levadiakosem byl velmi dobrý," naznačil trenér José Morais, že by i v dalších zápasech mohl dát Pekhartovi větší prostor.

Pekhart si spolupráci s portugalským koučem a bývalým asistentem Josého Mourinha pochvaluje. "Obdivuji ho. Je to velmi dobrý trenér. Má i velmi dobré vztahy s hráči," prohlásil sedmadvacetiletý útočník, který prošel Tottenhamem, Southamptonem, Slavií, Spartou či Norimberkem.

Reklama

Související témata: