Hlavní obsah

S alkoholem za volantem. Fotbalista Slovanu dřepí v cele a hrozí mu rok za mřížemi

Bratislava

Nadýchal méně promile než Limba, jinak je ovšem jejich příběh hodně podobný. Člen širšího kádru slovenské fotbalové reprezentace a hráč bratislavského Slovanu František Kubík byl podle v neděli večer zadržen pro jízdu pod vlivem alkoholu a hrozí mu až rok za mřížemi. V podobné situaci byl v září 2015 český reprezentant David Limberský, který pak po nehodě v opilosti rok neřídil.

Foto: Sport.cz

František Kubík (vpředu v dresu bratislavského Slovanu) má velké problémy...

Článek

Pondělní informace serveru šport.sk se potvrdily. Ofenzivní útočník aktuální třetího týmu slovenské ligy František Kubík (27) byl v neděli večer zadržen policejní hlídkou u Bánovců nad Bebravou. Měl se provinit jízdou pod vlivem alkoholu a „nadýchat" až 1,48 promile.

Rodákovi z Prievidze hrozí až roční trest odnětí svobody.

„Dopravní policisté předepsaným způsobem zastavili a kontrolovali 27letého Františka ve vozidle BMW X5. Řidiče vyzvali k předložení dokladů potřebných k řízení vozidla a také k dechové zkoušce na zjištění přítomnosti alkoholu," potvrzuje Elena Antalová, mluvčí Krajského ředitelství Policejního sboru v Trenčíně.

Nadýchal 1,48 promile

„Řidič se dobrovolně podrobil dechové zkoušce, s pozitivním výsledkem. Nadýchal 1,48 promile. Opakovaná dechová zkouška po dvaceti minutách měla o něco nižší hodnotu, stále však přesahující jedno promile a to 1,46 promile. Řidiče policisté následně ve smyslu zákona omezili na osobní svobodě," dodává mluvčí.

Kubík je tak nyní v cele předběžného zadržení. „Františka pověřený policista Okresního dopravního inspektorátu v Bánovcích nad Bebravou obvinil z přečinu ohrožování pod vlivem návykové látky. I v tomto případě řidiči ve smyslu zákona hrozí až roční trest odnětí svobody," poukazuje mluvčí Antalová ve stanovisku pro šport.sk.

Limberský uhradil škodu a rok neřídil

Bývalý český reprezentant David Limberský se podobně prezentoval v září 2015. V noci boural svým luxusním vozem značky Bentley na pražském Smíchově. Z místa nehody se snažil utéct, policistům po zadržení vyhrožoval. Byl opilý, nadýchal přes 1,5 promile.

Policie ho také obvinila z řízení v opilosti, u soudu však neskončil. Obvodní státní zastupitelství v Praze podmíněně zastavilo jeho stíhání. Limberský uhradil škodu a slíbil, že nebude rok řídit.

Plzeňský obránce se „zaskvěl", když nedlouho po nehodě oslavil vstřelený gól imaginárním kroucením volantem...

Reklama