Hlavní obsah

Zinedine Zidane se rozloučil s fanoušky Realu Madrid

Francouzský míčový kouzelník Zinédine Zidane se rozloučil se stadionem Santiaga Bernabeua gólem, díky němuž Real Madrid vybojoval remízu 3:3 s Villarrealem. "Bílý balet" tak získal bod náskoku v tabulce na Valencii a před posledním kolem má blízko k přímému postupu do Ligy mistrů.

Článek

Třiatřicetiletému záložníkovi, jenž po mistrovství světa v Německu ukončí kariéru, připravili fanoušci Realu velkolepou rozlučku, která introvertního Francouze před začátkem zápasu přivedla do rozpaků. Tisícům příznivců, kteří ho zdravili skandovaným potleskem i plakáty s jeho číslem 5, se Zidane odměnil v 67. minutě gólem hlavou po Beckhamově centru. Dvakrát se trefil Brazilec Baptista, za semifinalisty Ligy mistrů zaznamenal dva zásahy uruguayský střelec Forlán.

Pamplona si zkomplikovali cestu za ziskem vysněného čtvrtého místa, jež znamená postup do předkola Ligy mistrů. Fotbalisté Osasuny prohráli 1:2 na hřišti Santanderu a pátá Sevilla na ně ztrácí už jen tři body. Finalisté Poháru UEFA navíc mají zápas k dobru.

Fotbalisté Celty Vigo si přivezli bod za remízu ze hřiště San Sebastianu a přiblížili se tak na jediný bod páté Seville. Kolo před koncem španělské ligy, ale na čtvrté místo ztrácí čtyři body a vyřadili se tak definitivně z boje o poslední postupovou příčku do Ligy mistrů.

Celek Betisu Sevilla v neděli zvítězil doma nad fotbalisty Mallorky a poskočit tak před svého soupeře na dvanácté místo tabulky. Hosty srazila do kolen především vlastní branky Pereiry z dvaadvacáté minuty zápasu.

Výsledky - 37. kolo:
Betis Sevilla - Mallorca 2:1 (22. vlastní Pereyra, 35. Robert - 59. Yordi), Zaragoza - Alavés 3:0 (57. Milito, 69. Savio z pen., 75. Oscar), San Sebastian - Vigo 2:2 (7. Prieto z pen., 38. Skoubo - 45. z pen. a 56. Baiano), Getafe - Cádiz 3:1 (69. Pulido, 77. Pachon, 89. Riki - 21. Lobos), Santander - Pamplona 2:1 (80. Alfaro, 87. Antonito - 55. Miloševič), Real Madrid - Villarreal 3:3 (23. a 88. Baptista, 67. Zidane - 39. a 86. z pen. Forlán, 31. vlastní Mejia), La Coruňa - Bilbao 1:2 (12. Arizmendi - 69. Casas, 86. Orbaiz z pen.).

Reklama

Související témata: