Hlavní obsah

Skácel se po pohárové trefě loučil s fanoušky Hearts

EDINBURGH

Heart of Midlothian sice nedávno změnilo hostování Rudolfa Skácela v přestup, ale český záložník zřejmě skotský klub v létě opustí. Při oslavách své branky v sobotním vítězném pohárovém finále proti Gretně si svlékl dres a fanouškům ukázal tričko s nápisem "Nikdy nezapomenu. Díky Jambos" odkazujícím na přezdívku klubu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Rudolf Skácel.

Článek

Za stažení dresu po gólové oslavě dostal nejlepší střelec týmu už poněkolikáté v sezóně žlutou kartu.

Šestadvacetiletý fotbalista, který do Hearts přišel na hostování z Olympiqueu Marseille, po zápase řekl, že pravděpodobně odejde do anglické ligy. "To tričko jsem si vzal, protože jsem chtěl poděkovat fanouškům a bylo to zřejmě moje loučení. Nechám si chvíli na rozmyšlenou, ale asi v Hearts nezůstanu. Ale chci zůstat v Británii," uvedl podle britských médií Skácel, jenž přišel před sezónou z Marseille.

Během sezóny stal hvězdou edinburského týmu. Bývalému hráči Slavie vyšla skvěle úvodní polovina soutěže a dokonce byl nominován na nejlepšího hráče skotské ligy. Po několika personálních zemětřeseních v klubu a výměnách trenérů Skácel zůstal v závěru sezóny několikrát na lavičce, ale vedení klubu vždy tvrdilo, že má velký zájem ho udržet.

Fantastický rok

Český záložník však chce odejít, i když to pro něj není lehké. "Jsem hodně smutný, protože to byl fantastický rok pro mě i pro tým. Užíval jsem si to, ale některé věci se během posledních čtyř měsíců změnily a nejsem z nich úplně šťastný. Jsem smutný, ale každý, kdo mě zná, ví, proč chci odejít," uvedl fotbalista, který se o tomto tématu nechtěl podrobněji bavit. "Teď chci oslavovat," vysvětlil.

Fanouškům poslal vzkaz prostřednictvím nápisu na triku pod dresem už podruhé. Na podzim tímto způsobem podpořil odvolaného kouče George Burleyho, s kterým výborně vycházel, a rozzlobil tak majitele klubu Vladimira Romanova.

Hearts skončili v lize na druhé příčce, která jim zajistila účast ve druhém předkole Ligy mistrů. V sobotu pak díky úspěšnému penaltovému rozstřelu, v němž se prosadil Skácel i Michal Pospíšil, vyhráli Skotský pohár.

Reklama

Související témata: