Hlavní obsah

Trenér Wenger má být trumfem ve volbách šéfa Realu Madrid

MADRID

Francouzský trenér Arséne Wenger se má stát volebním trumfem Carlose Sainze a Juana Miguela Villara Mira, kteří usilují o funkci předsedy fotbalového Realu Madrid. Při zahájení své společné kampaně uvedli, že se jim zamlouvá anglický model s manažerem v čele týmu a za dobrý vzor označili právě kouče letošního finalisty Ligy mistrů Arsenalu.

Článek

Bývalý světový šampión v rallye Sainz, který by měl být v případě volebního úspěch místopředsedou Realu, na tiskové konferenci prohlásil, že se oba kandidáti nyní snaží Wengera oslovit. Podle Villara Mira je důležitější začít při plánovaném přebudovávání týmu s výběrem kvalitního vedení mužstva, pak by teprve měla dojít řada na hráčské posily.

"Nemůžete začít stavbu od střechy. Nejprve potřebujete manažera a trenéra, kteří budou tvořit srdce týmu," uvedl stavební magnát.

Další kandidát Ramon Calderón řekl španělské televizi, že má v plánu přivést do funkce sportovního ředitele bývalého srbského útočníka Predraga Mijatoviče, jenž zajistil svým gólem Realu vítězství ve finále Ligy mistrů v roce 1998. Do funkce trenéra by podle italského tisku chtěl uvést bývalého kouče madridského celku Fabia Capella, který vede Juventus.

Dalšími adepty na post šéfa Realu jsou bývalý předseda Lorenzo Sanz, podnikatel Juan Palacios a advokát a ekonom Arturo Baldasano. Volby se uskuteční 2. července.

Reklama

Související témata: