Hlavní obsah

Modrič je v Chorvatsku podezřelý z křivé výpovědi

Záložník Realu Madrid Luka Modrič čelí doma v Chorvatsku podezření z křivé výpovědi. Jednatřicetiletý fotbalista je jedním z klíčových svědků v procesu s dlouholetým šéfem Dinama Záhřeb Zdravkem Mamičem a podle státního zastupitelství nepravdivě změnil svou výpověď ve prospěch kontroverzního funkcionáře. Za křivou výpověď v Chorvatsku hrozí šest měsíců až pět let vězení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Luka Modrič u soudu Video: sntv

 
Článek

Státní zastupitelství tvrdí, že Modrič u soudu v Osijeku minulý týden lhal o dodatku ve smlouvě mezi ním a Dinamem Záhřeb. V dodatku jde o padesátiprocentní podíl z přestupové částky při fotbalistově odchodu do Tottenhamu v roce 2008.

Modrič o dodatku tvrdil, že ho podepsal v roce 2004, ve skutečnosti však podle prokuratury byl dodatek ke smlouvě připojen až po jeho odchodu z Dinama. Přestupovou částku si tak rozdělili Mamič s Modričem, ačkoli měla připadnout klubu.

Při výslechu u Úřadu pro boj s korupcí a organizovaným zločinem Modrič v roce 2015 přiznal, že datum u podpisu dodatku smlouvy bylo skutečně falešné. Minulý týden u soudu však na velkou část klíčových otázek odpovídal slovy "Nevím, nepamatuji se".

Zdravko Mamič, jenž je považován za nejmocnějšího muže v chorvatském fotbale, je podezřelý ze zpronevěry pomocí fiktivních dohod během přestupů hráčů Dinama Záhřeb do zahraničí. Společně se svým bratrem Zoranem a dalšími dvěma muži údajně připravili klubovou pokladu o více než 15 miliónů eur a daňový úřad o 1,5 miliónu eur.

Reklama

Související témata: