Hlavní obsah

Trenér Capello se zřejmě upíše Realu na tři roky

Fabio Capello kývl na nabídku stát se trenérem Realu Madrid. Ve středu to řekl nový prezident španělského fotbalového velkoklubu Ramon Calderón. Capello je bez angažmá od úterka, kdy se vzdal trenérského postu u italského mistra Juventusu Turín, jemuž kvůli korupční aféře hrozí odebrání titulu a pád minimálně o soutěž níž.

Článek

"Souhlasil se vším. Smlouvu podepíše ještě dnes," řekl Calderón španělským médiím. "Smlouva je na tři roky. Všechno je v pořádku a jsme velmi potěšeni, že bude u nás," dodal nový šéf madridského klubu, který měl angažování Capella jako svou hlavní zbraň před víkendovými prezidentskými volbami.

Capellův příchod do Realu, kde působil již v sezoně 1996/97 a získal s týmem titul, byl zřejmý po jeho úterní rezignaci v Juventusu. Den nato nasedl do letadla směr Madrid, kde by měl dohodu stvrdit podpisem. Ve čtvrtek by měl být oficiálně představen na stadionu Santiaga Bernabeua.

Padesátiletý Ital je jedním z nejúspěšnějších trenérů v Evropě. Italskou ligu vyhrál sedmkrát, vedle Juventusu se mu to povedlo i s AC Milán a s římským AS. Před dvanácti lety zažil s milánským klubem rovněž triumf v Lize mistrů. O něco podobného se nyní pokusí v Realu, který na nějakou z trofejí čeká už tři roky.

Beckhama chtějí do konce kariéry

Španělský fotbalový klub zároveň chce, aby anglická hvězda David Beckham zůstala v jeho kádru až do skončení kariéry. Řekl to v rozhovoru Sky Sports nově zvolený prezident Ramon Calderón.

"Chci ho tu mít navždy. On je pro nás velmi, velmi důležitý v každém směru," řekl Calderón a vysvětlil, že má na mysli nejen fotbalové kvality, ale i přízeň fanoušků a komerční hledisko.

Beckham je jednou z největších fotbalový ikon. Jako kapitán vedl anglickou reprezentaci na mistrovství světa, ale po prohře s Portugalskem svou kapitánskou funkci složil. Do Realu přišel v roce 2003 z Manchesteru United za 25 milionů liber. Zatím však velká očekávání tak docela nenaplnil. Realu v jeho éře schází nějaká velká trofej.

Reklama

Související témata: