Hlavní obsah

AC Milán má i po trestu šanci hrát evropské poháry

ŘÍM

Fotbalisté i příznivci AC Milán i po pátečním potrestání za účast v korupční aféře stále doufají, že si zahrají v příštím ročníku evropských pohárových soutěží. Odpočet 44 bodů je sice poslal až na osmé místo tabulky, ale Empoli, které je před nimi, zatím nemá licenci pro účast v soutěžích UEFA.

Foto: REUTERS

Ilustrační foto.

Článek

Internetová stránka AC Milán, který z aféry vyvázl s nejnižším trestem a jako jediný z obviněné čtveřice zůstal v první lize, po rozsudku uvedla, že se klub "může smát". "Buď někdo ze soudců udělal chybu v (bodových) propočtech, nebo prostě nevěděli o tom, že existují nějaké licence UEFA," napsal server.

Empoli by díky šestému místu v revidovaném ligovém pořadí mělo spolu s Livornem a Parmou startovat v Poháru UEFA, k tomu ale klubu chybí potřebná licence. Představitelé týmu dnes prohlásili, že v pondělí požádají vedení evropského fotbalu o její urychlené udělení.

V Lize mistrů by měly italský fotbal reprezentovat Inter Milán, AS Řím, Chievo a Palermo. Celky, jimž spadla účast v lukrativní soutěži do klína, ale ještě neoslavují. "Zatím k tomu není důvod, čekáme na výsledek odvolacího řízení," prohlásila předsedkyně římského klubu Rosella Sensiová. Potrestané týmy mají pět dnů na odvolání, italská federace musí nahlásit účastníky pohárů do 25. července.

Vedle Lazia a Fiorentiny si ale na páteční verdikt disciplinárního tribunálu stěžuje i Juventus, obecně považovaný za hlavního viníka skandálu, na který také doplatil nejtěžšími postihy. "Je to bezprecedentní rozhodnutí. Očekávali jsme poněkud rovnoměrnější tresty," prohlásil nový prezident Juventusu Giovanni Cobolli Gigli.

Reklama

Související témata: