Hlavní obsah

Mourinho kritizoval Ronalda a jednou chce trénovat Portugalce

LONDÝN

Nečekaného kritika našel portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo ve svém krajanovi, trenérovi José Mourinhovi. Kouči londýnské Chelsea se nelíbilo, jak si talentovaný záložník chtěl po nedávno skončeném mistrovství světa v Německu vynutit svůj odchod z Manchesteru United do Realu Madrid kvůli situaci v zápase Portugalců s Anglií.

Foto: www.chelseafc.com

Trenér Chelsea José Mourinho.

Článek

Portugalci vyřadili na mistrovství světa Anglii ve čtvrtfinále po penaltovém rozstřelu a k jejich výhře částečně přispělo i vyloučení anglického útočníka Waynea Rooneyho. Ten při boji o míč šlápl do rozkroku Carvalhovi a Ronaldo se vehementně dožadoval vyloučení svého spoluhráče z Manchesteru. Rooney opravdu vyfasoval červenou kartu a po vyřazení Anglie si Ronaldo proti sobě poštval celý Albion.

Dožadoval se proto raději přestupu z Manchesteru a hlavně z Anglie pryč, snil o angažmá v Realu Madrid. Manchester United však nehodlá Ronalda pustit jinam a chce aby dodržel smlouvu až do roku 2010. To svému krajanovi ostatně nyní doporučil i kouč posledního anglického mistra z Chelsea Mourinho.

Fotbalisté mají hrát a méně mluvit

"Myslím, že fotbalisté by měli více hrát a hodně málo mluvit. Měl by být raději zticha a dělat svou práci. Věřím, že pokud zůstane v Anglii, tak se věci časem uklidní," je přesvědčen Mourinho, jenž má s Ronaldem stejného agenta Jorge Mendese.

Mourinho se zároveň znovu nechal slyšet, že by měl zájem vést jednou portugalskou reprezentaci. "Už jsem řekl předtím, že bych tu práci chtěl dělat. Když o to bude Portugalsko stát, věřím, že jednou najdeme společnou řeč," vzkázal charismatický kouč ze svého portugalského domova v Setúbalu. Portugalce až do roku 2008 vede brazilský kouč Luiz Felipe Scolari, který nedávno prodloužil smlouvu.

Reklama

Související témata: