Hlavní obsah

Zapomeňte na Nistelrooije, Solskjaer je zpátky

PRAHA

Norský kanonýr Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer se po vleklém zranění vrací zřejmě v plné síle. V zahajovacím zápase předsezóního turné proti jihoafrickému celku Orlando Pirates vstřelil dvě branky během prvního poločasu a nečekaně tak přidělal kouči Siru Alexi Fergusonovi příjemné starosti.

Článek

Univerzální ofenzivní hráč by totiž mohl zacelit mezeru po dlouholeté opoře Reds Ruudu van Nistelrooijovi, který údajně přestupuje do Realu Madrid. Nizozemský útočník vypadl v minulé sezóně ze základní sestavy Manchesteru, přesto byl nejlepším střelcem United. Jeho odchod z Old Trafford se dal proto očekávat.

Solskjaer musel kvůli opakujícím se zraněním kolena vynechat tři sezóny. Naposledy se za Manchester trefil v utkání Ligy mistrů proti Panathinaikosu Atény v září 2003. "Nehrát tři sezóny je těžké pro každého fotbalistu, ale mít ho zpět a vidět ho hrát v této formě a bez zdravotních komplikací je fantastické," řekl trenér Manchesteru Ferguson.

"Je to jako kdybychom získali nového hráče. Vždycky tvrdil, že se může vrátit a věřil sám v sebe a svoje zdraví," řekl trenér United. Jediní střelci, které má v současné době Ferguson k dispozici jsou Louis Sahá z Francie a Wayne Rooney.

Alan Smith se vrátí po zlomenině nohy nejdříve v září a Giuseppe Rossi si zřejmě půjde vydělávat jinam. "Ole by mohl být naším třetím střelcem," doufá Ferguson. "Je to pro nás najednou ohromná možnost," dodal.

Solskjaer se sám ustanovil jako náhrada za Van Nistelrooije, ale Ferguson ho může využít i na pravé straně zálohy. "Získali jsme zpět hráče, který umí střílet góly a připravovat šance spoluhráčům, ale také někoho, kdo může zodpovědně hrát v křídelním prostoru, řekl k tomu trenér Reds.

Reklama

Související témata: