Hlavní obsah

Barcelona trpěla, Neymar se smál

Tohle nemůže být náhoda. Francouzský PSG se vysmívá katalánskému rivalovi z Barcelony. Nejdřív bohatý klub z Paříže koupil v létě jednu z největších hvězd Barcy - Neymara. Ve čtvrtek po půlnoci, tedy v době, kdy Barca trpěla a v odvetě španělského Superpoháru prohrávala na hřišti Realu Madrid 0:2, klub zveřejnil na sociální síti fotku vysmáté brazilské posily. Symbolika byla jasná: Neymar udělal dobře, když se rozhodl z Camp Nou prchnout.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Brazilec Neymar si po přestupu do PSG užívá, odchodu z Barcelony nelituje.

Článek

V minulé sezóně Barcelona potupila PSG v Lize mistrů. Po porážce 0:4 smetla v odvetě francouzského soka 6:1 a těšila se ze senzační výhry i postupu. Jenže tohle všechno je historie. Během léta pařížský klub vrátil Kataláncům úder, když vyfoukl klubu hvězdného Neymara. Co na tom, že za Brazilce vysázel rekordní sumu 5,8 miliardy. PSG dal najevo, že na to má a Barcelona se skřípěním zubů musela sledovat, jak známý hráč míří ke konkurenci.

A to nebylo všechno. Barcelona na startu nové sezóny herně tápe a prohrává. V duelech o španělský Superpohár padla doma s Realem Madrid 1:3 a Bílý balet si dotančil pro výhru i v odvetě (2:0). To byla pro Katalánce potupa. Právě v tu chvíli pak přišel další rýpanec od PSG, když na sociální síti v době zápasu umístil fotografii rozesmátého Neymara a k tomu přidal i vysmátého smajlíka. Celý svět tak viděl, že se Barceloně konkurent doslova vysmál v přímém přenosu.

Neymar po příchodu do nového klubu zářil jako sluníčko a tvrdil, že odchod z Barcelony pro něj neznamená nějakou újmu, naznačoval pravý opak a prohlásil, že se cítí živější. Jako by ho život ve stínu Argentince Lea Messiho srážel. Hned v prvním utkání v novém dresu dal gól a ještě vyfasoval cenu pro Hráče zápasu. „Lidé si myslí, že odejít z Barcelony je jako zemřít, ale opak je pravdou," nešetřil bývalý klub Brazilec.

Reklama

Související témata: