Hlavní obsah

Italská fotbalová liga možná začne až v září

ŘÍM

Korupční skandál v Itálii bude mít nejspíš za následek, že nejvyšší soutěž v zemi mistrů světa začne později, než se původně plánovalo. Italská média označila za pravděpodobnější začátek až 9. září namísto 27. srpna, stejný osud má potkat i Serii B, do níž byly minulý pátek přeřazeny Juventus Turín, Fiorentina a Lazio Řím.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Média počítají s tím, že zpoždění si vynutí odvolací proces, který začne v římském hotelu Parco de Principi v sobotu ráno a od něhož si postižené celky včetně AC Milán, který vyvázl jen s bodovým odpočtem, slibují zmírnění trestů. Všechny zainteresované kluby považují sankce, k nimž patří i odebrání posledních dvou titulů Juventusu, za drakonické. Slyšení má trvat čtyři dny a v úterý by mohl být vynesen rozsudek. Kluby se pak ještě mohou obrátit na správní soud.

Není proto vůbec jisté, zda se dočasnému šéfovi italského svazu Guidovi Rossimu podaří do termínu 25. července sestavit seznam klubů pro Ligu mistrů a Pohár UEFA. Navíc list Il Messaggero dnes napsal, že se dá očekávat ještě další zemětřesení v italské soutěži.

Hlavní vyšetřovatel Saverio Borrelli se prý nadále skandálem zabývá a hodlá předložit státnímu zastupitelství další materiály. Podle tisku se má šetření týkat dalších prvoligových klubů Reggina, Empoli, Lecce a Chievo. "To by mohlo vést k dalšímu tvrdému verdiktu," napsal Il Messaggero.

Reklama

Související témata: