Hlavní obsah

Real podle španělských médií získal Van Nistelrooije

MADRID

Real Madrid prý nakonec vyhrál bitvu o útočníka Ruuda van Nistelrooije. Španělská rozhlasová stanice Cadena Ser v noci na čtvrtek uvedla, že španělský velkoklub se dohodl s dosavadním zaměstnavatelem nizozemského fotbalisty Manchesterem United. Kouč anglického klubu Alex Ferguson však prohlásil, že ještě nic dojednáno není.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Útočník Ruud Van Nistelrooy po příletu nizozemské reprezentace do Prahy.

Článek

V Manchesteru má třicetiletý kanonýr smlouvu do roku 2008, ale po jarní části sezóny strávené převážně na lavičce chce z týmu Alexe Fergusona odejít. Podle Cadeny Ser by měl nakonec přestoupit do Realu za patnáct miliónů eur a už dnes by se měl objevit ve španělské metropoli.

Podle Fergusona však Manchester United trvá na odstupném patnáct miliónů liber, což je asi dvaadvacet miliónů eur. "Známe naši cenu. Pokud Ruuda prodáme, měli bychom za něj dostat odpovídající peníze," řekl kouč televizní stanici Manchesteru United.

Nabídka Realu je pro něj nepřijatelná, i když španělský klub o něco zvedl výši odstupného a je ochoten peníze vyplatit okamžitě. "Nic se v podstatě nezměnilo. Lehce částku zvedli, ale v podstatě to nic není. Zvýšení o nějaké dva šilinky nebo tak. Známe hodnotu hráče, takže teď je hráčem Manchesteru United," dodal.

O Van Nistelrooije měl velký zájem i německý Bayern Mnichov, který se s ním dohodl na podmínkách smlouvy. Kluby se však neshodly na výši odstupného, takže z přestupu sešlo.

Reklama

Související témata: