Hlavní obsah

Naštvaný trenér Chelsea Mourinho kritizoval obránce Gallase

LONDÝN

Naštvaný trenér londýnské Chelsea José Mourinho kritizoval obránce Williama Gallase, který se nepřipojil k týmu na soustředění ve Spojených státech amerických. Osmadvacetiletý francouzský fotbalista v květnu oznámil, že chce z anglického klubu odejít, a nepřidal se ke spoluhráčům v Los Angeles. V Chelsea má přitom ještě rok platnou smlouvu.

Foto: www.chelseafc.com

Trenér Chelsea José Mourinho.

Článek

Portugalský kouč pro jeho chování neměl sebemenší pochopení. "Nejsem naštvaný jenom já, všichni jsme naštvaní. Jsme silná rodina a silná skupina a tímhle ukázal nedostatek respektu vůči všem. A to se mi nelíbí," řekl Mourinho televizní stanici Sky Sports.

Vedení anglického klubu zvažuje, zda Gallase za jeho chování nějak potrestá. Jeho plánovaný odchod však popřel otec letošního vicemistra světa Simbert Gallas. "William bude v této sezóně hrát v Chelsea," řekl britským médiím.

Každopádně už Gallas přišel o dres s číslem třináct, v němž odehrál dosavadních pět let v Chelsea. V nadcházející sezoně ho bude oblékat nová posila, kapitán německé reprezentace Michael Ballack.

Nejdřív ho přitom dostat neměl. "Už jsem přijal dres s číslem devatenáct, ale před dvěma dny za mnou přišel trenér a řekl: 'Tak jo, budeš mít třináctku.' Žádný zvláštní důvod za tímto rozhodnutím nebyl," snažil Ballack vysvětlit situaci.

Reklama

Související témata: