Hlavní obsah

Sobče, hvízdali vlastní fanoušci na Neymara po zápase, který proměnil ve svou show

Vypískali ho. Vlastní fanoušci k tomu. A to přesto, že Neymar dal při středeční ligové kanonádě proti Dijonu čtyři góly a u dvou asistoval, což se v celé dosavadní historii nejvyšší francouzské soutěže nikomu nepovedlo. I tak se na něho snášel hněv a zloba, takže hned po konci zápasu se brazilská hvězda sebrala a odešla nakvašeně do šatny. Reportér televizní stanice Canal+ se marně domáhal rozhovoru s největší hvězdou utkání.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Neymarova fantazie. Ve francouzské lize nastřílel Dijonu čtyři góly.

Článek
Fotogalerie

„Od fanoušků to bylo velmi hanebné," nedivil se naštvané reakci Neymara belgický legionář ve službách Paris SG Thomas Meunier, který se spoluhráči slavil v Parku princů s fanoušky vysokou výhru, zatímco Brazilec už seděl v šatně.

„Bylo to vůči němu nespravedlivé, protože velkým výkonem pomohl našemu mužstvu k velkému vítězství. Proč mu tedy předtím diváci aplaudovali a skandovali jeho jméno, když obešel čtyři protihráče a dal gól?"

Aplaus jen do chvíle, než přišla penalta

Neymar v zápase skutečně sklízel aplaus na otevřené scéně. Ovšem jen do 83. minuty. To totiž sudí Thual nařídil proti hostům pokutový kop.

Brazilec sebral balón, neohlížel se ani na Cavaniho ani na nikoho ze spoluhráčů a sám se ujal exekuce. Úspěšné, takže pečetil výhru Paris SG 8:0 a připsal si na konto patnáctou ligovou trefu.

Uruguayský útočník Edinson Cavani jen nevěřícně zíral. Když totiž po půlhodině zvyšoval vedení domácích na 3:0, šlo o gól, kterým vstupoval do historie. Byla to jeho 156. branka v dresu Paris SG v soutěžních zápasech, čímž se vyrovnal švédskému snajprovi Zlatanu Ibrahimovicovi.

Proměněnou penaltou ho mohl překonat, jenže Neymar ho k exekuci nepustil.

A právě sobecké počínání brazilské hvězdy domácí fanoušky popudilo natolik, že začali na Neymara pískat. Před penaltou. I po ní.

„Nemyslím, že by svou zlost dal najevo tím, že odešel okamžitě ze hřiště. Někteří diváci se postavili proti němu, ale pro něho i pro nás všechny je nejdůležitější vítězství a konečné skóre," bránil Neymara i kapitán mužstva Thiago Silva.

Na Cavaniho nezabral ani milión

Není to poprvé, co se Neymar s Cavanim dostali do konfliktu kvůli tomu, kdo má kopat penalty a zahrávat trestné kopy. Už v zářijovém ligovém duelu proti Lyonu došlo k podobnému incidentu.

Tehdy nebral Cavani ohledy na Neymara, zmocnil se míče a šel na pokutový kop. Neproměnil ho, na což brazilská hvězda reagovala hodně zlostně.

Prezident Paris SG Násir Chelajfí hned poté nabídl Cavanimu milión eur, když nechá kopat penalty Neymara, ale uruguayský legionář odmítl.

„Peníze mě nezajímají, chci penalty kopat dál," odpověděl rezolutně.

Trenér Emery zpočátku zachovával zdrženlivý postoj. „Oni jsou na hřišti, takže se musí dohodnout a podělit se mezi sebou." Teprve když po měsíci zjistil, že se Neymar s Cavanim dohodnou jen těžko, určil za exekutora pokutových kopů Neymara.

Ten se trenérovým rozhodnutím řídil i proti Dijonu a vůbec ho nezajímalo, že Cavanimu se nabízí možnost překonat Ibrahimovicův rekord.

Trenér brousil hroty

„Neymar prostě proměnil pokutový kop a náš nejlepší střelec Cavani bude mít další možnosti, aby rekord překonal. A on překoná ještě spoustu rekordů. V poslední době se hodně zlepšil, takže jeho individuální statistiky pomáhají týmu a on zase pomáhá týmu," diplomaticky krotil roztržku trenér Emery.

Ale aby se snad necítil zastíněný Neymar, který proměnil středeční večer v One man show, hned přidával chválu i na adresu Brazilce. „S ním je naše mužstvo daleko lepší, protože i všechny Neymarovy statistiky jsou pro tým obrovsky prospěšné."

Otázkou je, nakolik se mu podařilo obrousit hroty mezi oběma Jihoameričany. Nedělní šlágr francouzské ligy, v němž se druhý Lyon utká s vedoucím Paris SG, by mohl napovědět mnohé.

Reklama

Související témata: