Hlavní obsah

Reprezentační bek Novák přestoupil z Midtjyllandu do Trabzonsporu

Trabzon

Fotbalový reprezentant Filip Novák přestoupil z dánského Midtjyllandu do Trabzonsporu. Turecký klub příchod levého beka potvrdil na svém oficiálním webu. Novák se sedmým celkem Süper Lig podepsal smlouvu na dva a půl roku.

Foto: Sport.cz

Český obránce Filip Novák ještě v dresu Midtjyllandu

Článek

Sedmadvacetiletý obránce ve středu večer dorazil v doprovodu zástupce z hráčské agentury Sport Invest do Istanbulu a dnes v Turecku úspěšně absolvoval zdravotní testy.

Do Midtjyllandu Novák přestoupil v srpnu 2015 z Jablonce a s aktuálním lídrem dánské ligy tehdy podepsal čtyřletou smlouvu. Stal se jednou z opor týmu. V této sezoně dánské ligy nastoupil k 16 utkáním a dal tři góly.

Nyní si rodák z Přerova vyzkouší druhé zahraniční angažmá. V Trabzonsporu se potká hned se čtyřmi Slováky. V kádru figurují Tomáš Hubočan, Matúš Bero, Juraj Kucka a Ján Ďurica.

S profesionální kariérou začínal Novák ve Zlíně, odkud v roce 2011 zamířil do Jablonce. V uplynulé kvalifikaci o mistrovství světa patřil do základní sestavy české reprezentace. Za národní A-tým odehrál zatím 12 zápasů a dal jeden gól.

Reklama

Související témata: