Hlavní obsah

Čech pomohl Chelsea z vítězství nad Liverpoolem

LONDÝN

Český brankář Petr Čech v neděli výrazně přispěl k vítězství londýnské Chelsea v 5. kole anglické fotbalové ligy nad Liverpoolem. O jedinou branku se před odchodem do kabin postaral kanonýr Didier Drogba, když si na hranici šestnáctky zpracoval dlouhou přihrávku a z otočky se trefil přesně k tyči. Chelsea se tak posunula na třetí místo a na vedoucí Portsmouth ztrácí jen bod.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech

Článek

Cestu za vítězstvím Chelsea zkomplikoval v 51. minutě Michael Ballack, který dostal červenou kartu za šlápnutí na Mohameda Sissoka. Liverpool se tak dostal do tlaku, což byla příležitost pro Čecha. Na české jedničce ztroskotal hned dvakrát Steven Gerrard a neuspěl ani Walesan Craig Bellamy, který českého gólmana nepřekonal ani v nedávném kvalifikačním duelu. Ve velké šanci pak netrefil branku Dirk Kuijt, jenž už v 16. minutě nastřelil břevno.

Arsenal poprvé vyhrál

Arsenal Londýn dokázal poprvé v sezóně zvítězit, když porazil Manchester United na jeho hřišti 1:0. Pro Manchester to naopak byl první zápas v novém ročníku, ve kterém nebodoval, a navíc přišel o možnost dostat se na první místo v tabulce. Dlouho se zdálo, že zápas skončí bez branek, když navíc již v 11. minutě neproměnil penaltu Gilberto Silva. V 85. minutě však odebral Cesc Fabregas míč Cristianu Ronaldovi, prostrčil ho na Emanuela Adebayora a ten překonal polského brankáře Tomasze Kuszczaka, pro kterého to byla premiéra v dresu Manchesteru.

Celé utkání odehrál také kapitán české reprezentace Tomáš Rosický a navíc mohl navázat na svou trefu z Ligy mistrů. Těsně před přestávkou napřáhl z dvaceti metrů, ale jeho střelu Kuszczak vyrazil. "Měl jsem méně času než ve středečním duelu v Hamburku, přesto míč šel nakonec dobře k tyči. Brankář to ale skvěle vystihl," vyzdvihl fotbalista na stránkách www.ismfootball.com zákrok Kuszczaka.

Zápas se podle něj hrál ve strhujícím tempu, které ještě nikdy nezažil. "Ani zápasy na mistrovství světa s tím nelze srovnávat a v závěru jsem toho měl plné zuby. Výhra je však pro nás nesmírně důležitá," prohlásil český fotbalista.

Tottenham jen s nulou

Tottenham po výhře 1:0 na Slavii v prvním kole Poháru UEFA nedokázal překonat obranu Fulhamu a uhrál tak pouze bezbrankovou remízu. Posledních dvacet minut hrál Tottenham na tři útočníky a měl velkou územní převahu, ale většina jeho střel skončila buď mimo nebo byla zblokována obranou.

Hned dva vlastní góly padly v zápase mezi Blackburnem a Manchesterem City, který skončil výhrou Rovers 4:2. Hned první branka utkání padla po vlastní trefě Trevora Sinclaira, ale ještě do poločasu si dali branku také domácí, když se nešťastně trefil Ooijer. Po poločase se již trefoval jen Blackburn do správné branky a zajistil si tak první vítězství v sezoně.

Sestava Tottenhamu: Robinson - Chimbonda, Dawson, King, Assou-Ekotto - Jenas, Zokora, Murphy (80. Davids), Tainio (70. Defoe) - Keane, Mido.

Anglie - 5. kolo
Blackburn - Manchester City 4:2 (18. vlastní Sinclair, 44. Pedersen, 63. McCarthy, 89. Gallagher - 39. Barton, 45. vlastní Ooijer), Chelsea - Liverpool 1:0 (42. Drogba), Tottenham - Fulham 0:0, West Ham United - Newcastle 0:2 (50. Duff, 75. Martins), Manchester United - Arsenal 0:1 (85. Adebayor).
TABULKA

Reklama

Související témata: