Hlavní obsah

Tottenham dostal před Slavií tři góly v Liverpoolu

LONDÝN

Fotbalistům Tottenhamu vůbec nevyšla generálka na čtvrteční odvetný zápas s pražskou Slavií a v šestém kole anglické ligy podlehli na půdě Liverpoolu 0:3. Londýnskému týmu, který má po výhře 1:0 v Praze blízko k postupu do dalšího kola Poháru UEFA, se v domácí soutěži příliš nedaří a po čtvrté porážce v sezóně klesl na sedmnáctou pozici.

Foto: http://homepage.eircom.net

Fotbalisté Tottenhamu - ilustrační foto.

Článek

Domácí byli na Anfield Road lepší už v prvním poločase, ale brankově se dokázali prosadit až po přestávce: v 63. minutě se na hranici pokutového území objevil volný González a domácí vedli 1:0. O deset minut později zvýšil Nizozemec Dirk Kuijt a minutu před koncem se do míče opřel norský záložník John Arne Riise a z 35 metrů umístil svou ránu přesně k tyči. Liverpool tak dal zapomenout na porážku s Chelsea z minulého týdne a domácí fanoušky potěšil třetí výhrou v sezoně s nulou.

Tottenham, jenž přivítá Slavii v pohárové odvetě ve čtvrtek, nastoupil v sestavě: Robinson - Chimbonda, Dawson, King, Assou-Ekotto - Jenas, Murphy (79. Mido), Zokora, Tainio (61. Davids) - Keane, Defoe.

Arsenal si po nevydařeném úvodu soutěže připsal druhou výhru, když porazil Sheffield United 3:0. Povedlo se mu tak navázat na vítězství z Old Trafford. Arsenal s Tomášem Rosickým v základní sestavě měl celý zápas jasnou převahu, ale dlouho se mu nedařilo vstřelit branku. Uklidnění přinesl až gól Francouze Gallase, který z těsné blízkosti prostřelil brankáře hostů.

Manchester jen remizoval v Readingu

Čtyři minuty poté si nešťastně srazil míč do vlastní branky Jagielka a tečku za utkáním udělal druhým gólem v ligové sezoně Thierry Henry. Arsenal tak oslavil první vítězství v Premier League na novém stadionu Emirátů. Rosický byl na hřišti do 71. minuty, pak ho vystřídal Bělorus Hleb.

V duelu mezi Aston Villou a Charltonem se na lavičku domácích posadili i Patrik Berger a Milan Baroš, který se dostal na hřiště až osm minut před koncem. Mohl být spokojen alespoň s výhrou 2:0. Stejným poměrem zvítězila mistrovská Chelsea, která vyhrála derby na hřišti Fulhamu. Petr Čech si tak připsal další nulu a obhájci titulu vedou tabulku. Na souboj českých gólmanů nedošlo, neboť Jan Laštůvka sledoval utkání z lavičky Fulhamu. Obě branky hostů vstřelil anglický reprezentant Frank Lampard.

Bodový kontakt s Chelsea ztratil Manchester United, který jen remizoval 1:1 v Readingu. Ligový nováček, který v zápase vedl gólem z penalty, si tak udržel domácí neporazitelnost. Favorizovaní hosté vyrovnali zásluhou Ronalda.

Výsledky - 6. kolo:
Liverpool - Tottenham 3:0 (63. González, 73. Kuijt, 89. Riise), Aston Villa - Charlton 2:0 (35. Agbonlahor, 62. Moore), Fulham - Chelsea 0:2 (72. a 80. Lampard), Wigan - Watford 1:1 (29. Camara - 61. Bouazza), Manchester City - West Ham United 2:0 (50. a 63. Samaras), Middlesbrough - Blackburn 0:1 (27. Nonda), Arsenal - Sheffield United 3:0 (65. Gallas, 69. vlastní Jagielka, 80. Henry).
TABULKU A STATISTIKY NAJDETE ZDE:

Reklama

Související témata: