Hlavní obsah

TV reklama na FIFA 10 se sloganem „Co všechno fotbal dokáže?“

Prodloužené video reklamy na FIFA 10 jsme vám nabídli už včera, dnes přinášíme oficiální zprávu s mnoha zajímavými detaily.

Foto: FIFA 10 Team

Reklama na FIFA 10 je oslavou her i fotbalu.

Článek

Prodloužené video reklamy na FIFA 10 jsme vám nabídli už včera, dnes přinášíme oficiální zprávu s mnoha zajímavými detaily.

V rámci kampaně z dílny amsterodamské reklamní agentury Wieden+Kennedy Amsterdam vydá EA SPORTS hru FIFA 10 se sloganem „Co všechno fotbal dokáže?“. Kampaň je inspirována úžasnými herními statistikami, které dokonale ilustrují nebývalý zájem obrovského množství lidí o fotbal v podobě her série FIFA od EA. Pokouší se oslovit další spotřebitele a láká je k zapojení do tohoto fotbalového hnutí výzvou „DÁME FIFA“, která se objevila již v úspěšné loňské kampani na FIFA 09.

Kampaň odstartoval v neděli 20. září premiérou dvouminutového TV spotu o poločasové přestávce mimořádně sledovaného manchesterského derby mezi místními United a City. Kampaň poběží až do konce tohoto roku.

Kreativní ředitel Edu Pou uvedl: „Fotbal se stal univerzálním světovým jazykem a jeho prostřednictvím poskytuje FIFA 10 lidem další způsob komunikace. Naše kampaň oslavuje význam sportu, jako důležité součásti našeho života, a TV spot ukazuje intenzivní uspokojení z vítězství, jaké fotbal poskytuje kdykoli, komukoli a kdekoli. Neuvěřitelná čísla série FIFA to jasně dokazují.“

Jiný z kreativních ředitelů Joakim Borgström dále řekl: „Máme od EA k dispozici data, z nichž vyplývá, že každý den se na světě odehrají 2 milióny zápasů v hrách série FIFA. Každou sezónu to pak vydá za 350 fotbalových let. Naším cílem bylo ukázat, jak velkou součástí fotbalové kultury FIFA 10 od EA v současnosti je. Hranice mezi skutečným a virtuálním fotbalem je čím dál tím méně zřetelná. A to nás neustále nutilo ptát se: „Co všechno fotbal dokáže?“

Televizní kampaň na FIFA 10 odstartuje dvouminutovým filmem režiséra Johnnyho Greena, který začíná záběry na fotbalisty Rooneyho, Benzemu, Xaviho a další profesionály (Walcott, Cahill, Mandanda, Schweinsteiger, Chiellini), hráče FIFA a fotbalové fanoušky na různých místech světa. Napětí v jejich zápasech roste a tempo zrychluje. Vše vrcholí nadšenými výbuchy radosti, projevy obrovského zklamání a pestrou přehlídkou všech dalších emocí, provázejících velké fotbalové duely. Za účasti hráčů, profesionálních fotbalistů a fanoušků kampaň prezentuje to, jak FIFA 10 spojuje lidi bez ohledu na to, jaký druh fotbalu hrají nebo jakou herní kulturu vyznávají.

FIFA 10 vyjde 2. října 2009 na PC, PLAYSTATION®3, Xbox 360™, Nintendo Wii™, PlayStation®2, Nintendo DS™, PSP® (PlayStation®Portable) a mobilních telefonech. Originální verze bude obsahovat český dabing v podání Jaromíra Bosáka a Petra Svěceného!

Reklama