Hlavní obsah

FIFA 10 na konzole VI: Kdo nechytá, není Čech!

Brankář má v každém týmu specifické postavení a nejinak je tomu i u našeho fotbalového simulátoru FIFA 10. A právě na strážce svatyně se zaměříme v šestém díle představování featurek jeho nextgen verze.

Foto: FIFA 10 Team

Brankáři budou ve FIFA 10 předvádět naprosto realistické zákroky!

Článek

Zatímco každého hráče v poli můžete při běžném zápase hry FIFA 10 ovládat, běhat s ním, přihrávat a střílet, s brankáři by to bylo mnohem složitější a autoři nás této povinnosti naštěstí zbavili. To ovšem klade mnohem vyšší nároky na umělou inteligenci a nebudeme si nalhávat, že brankáři ve verzích z minulých let byli vždy bezchybní. To po nich nakonec nevyžadujeme ani nyní, ale jejich chování by se mělo výrazně přiblížit tomu, co je k vidění na skutečných stadiónech.

Propracovanější inteligence brankářů nabídne početná vylepšení. Brankáři nyní reagují mnohem aktivněji a s lepším odhadem vybíhají k volnému míči, čímž se tato brankářská činnost stává velmi efektivní.

Nová technologie návaznosti animací pak slibuje realistické vyhledávání ideální pozice a řešení situací, jež vyúsťují v širší škálu zákroků. Brankáře, kteří by nedělali chyby a nepouštěli góly, bychom ani nechtěli, na realističtěji se pohybující a chytající gólmany se však hodně těšíme!

FIFA 10 vyjde 2. října 2009 na PC, PLAYSTATION®3, Xbox 360™, Nintendo Wii™, PlayStation®2, Nintendo DS™, PSP® (PlayStation®Portable) a mobilních telefonech. Originální verze bude obsahovat český dabing v podání Jaromíra Bosáka a Petra Svěceného!

Reklama