Hlavní obsah

Ostravský Valigůra potřetí králem střelců halové ligy firem. Trenéra nepotřebujeme, smál se na vyhlášení

Ostrava

Seriál akcí spojených s halovou ligou firem ve futsalu pokračoval slavnostním vyhlášením výsledků a oceněním nejvýznamnějších aktérů Vítkovice Golden Tour Ostrava 2014. Moderátor večera v ostravském hotelu Park Inn David Kozohorský, který má i z pozice fotbalového redaktora České televize k tomuto sportovnímu odvětví blízko, přivítal na pódiu zástupce jednotlivých týmů. Největší potlesk v sále sklidili hráči vítězného celku Vítkovice Power Engineering.

Foto: Lubomír Mišun, ZO OS KOVO Ocelové konstrukce

Halová lige firem ve futsalu - archivní foto.

Článek

Cenu pro nejlepšího střelce si už potřetí v řadě odnesl Martin Valigůra, uznávaný kanonýr z mužstva vystupujícího v turnaji pod názvem FAČR Ostrava. Nastřílel úctyhodných devětadvacet gólů. Jak to bylo těžké? Nad touto otázkou se jen pousmál. „Hodně náročné, ale musím přiznat, že mám obrovskou výhodu. Náš tým funguje a pracuje na mě. Mohl jsem jen útočit, zbytek našeho družstva dobře bránil, takže jsme měli role správně rozdělené, "svěřil se Valigůra.

A jak se na jeho výjimečné postavení dívá trenér? „Tady je další výhodou, že trenéra vlastně nemáme. Řídíme se sami, ale přece jen je mezi námi člověk, který je nejzkušenější a nejstarší. Je ochotný přistoupit na to, že i jeden hráč dokáže vzít zakončení na sebe a sám rozhodovat zápasy. I pro nás je lepší, když vyhrajeme 6:5 než 1:0," vysvětlil král střelců. Jak prozradil, hraje aktivně i fotbal za Kravaře u Opavy v krajském přeboru.

„Předtím jsem zkoušel závodně i třetí a druhou ligu ve futsalu, ale bylo náročné to skloubit s fotbalem. V každém týmu halové ligy firem jsou jeden nebo dva fotbalisté, proto se dobře známe. Zatímco velký fotbal je hlavně o bodech a výsledcích, my si jdeme jen tak zahrát. Není tam vyhrocená atmosféra, soutěž je pro nás formou zábavy po práci, "přiblížil svůj náhled Valigůra. „Vážíme si pozvání na slavnostní vyhlášení. Pro řadu kluků je to příjemný zážitek a malý díl uznání za to, že máme takové pozitivní sportovní hobby. Přitom je třeba brát v potaz, že není snadné spojit sportovní vyžití s pracovními povinnostmi, rodinou a ekonomickými možnostmi, " podotkl střelec.

Ani Baník mu není lhostejný

Valigůra se netají přáním přidat v halové soutěži čtvrtý triumf po sobě. „Nezáleží mi na tom, kolik dám branek v příštím ročníku k tomu, abych vyhrál. Když bude stačit jen patnáct, zlobit se nebudu, " usmál se futsalista, jemuž není lhostejný ani současný fotbalový Baník Ostrava. „Prošel jsem jeho mládežnickými kategoriemi. Jsem z generace Václava Svěrkoše, mým idolem byl Radek Slončík. A za FAČR hraji futsal s kamarádem, který je v představenstvu Baníku. Věřím v jeho záchranu v Gambrinus lize, " zakončil Valigůra.

Se svými dojmy ze slavnostního vyhlášení se ochotně přihlásila zpěvačka Markéta Jakšlová z Dua Verona. „Je to pro nás už čtvrtá akce v rámci Golden Tour a v Ostravě zároveň ukončujeme naše vystoupení v tomto ročníku halové ligy. Moc se nám mezi sportovci líbilo. Byl to příjemný večírek. Věřím, že se lidi bavili stejně dobře jako já," nešetřila chválou zpěvačka.

A jaký je její vztah k futsalu, potažmo fotbalu? „Můj přítel hrál fotbal za pražskou Slavii, ale jen krátce. Momentálně se věnuje architektuře a designu. Teď si chodí zahrát futsal s kamarády. Občas navštěvujeme i fotbalové zápasy," odkryla část svého soukromí Verona při ostravském společenském večeru.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články