Hlavní obsah

Největší amatérská fotbalová liga opět přiláká i zvučná jména

Praha

Start halové fotbalové ligy firem Golden Tour se blíží. V lednu bude soutěž zahájena již po sedmnácté, stejně jako v loňském roce celkem v 6 městech České a Slovenské republiky – Praze, Bratislavě, Brně, Ostravě, Košicích a Plzni. Loňská kapacita ligy (108 týmů) se nebude nijak výrazně navyšovat a proto není radno s přihlášením do ročníku 2015 otálet.

Foto: I.S.C. Sports, s.r.o.

Fotbalová liga firem Golden Tour začíná opět v lednu.

Článek

Karel Bláha, který před 17 lety fotbalovou ligu Golden Tour spoluzakládal, jistě v té době netušil, že se bude jednat o největší projekt tohoto typu ve střední Evropě. A co nového vlastně přinese další ročník, který startuje již v lednu?Systém soutěže jsme pilovali několik let a ten současný se osvědčil, proto zůstává stejný i pro následující ročník. Týmy se v jednotlivých ligách utkávají systémem „každý s každým" a odehrají tak za sezónu 18 utkání v délce 1×15 minut. To platí v případě ideálního stavu, tedy 10 týmů v lize. Pokud je týmů v jedné lize více nebo méně, je délka zápasů a počet utkání za sezónu adekvátně upraven.

Jaká je motivace pro týmy a hráče, o co se hraje?Rozdělil bych to na dva body. Motivací pro týmy, potažmo firmy, je nabídnout svým zaměstnancům určitý benefit, ucelení pracovního kolektivu, společné zážitky. Nezanedbatelné je samozřejmě i zviditelnění společnosti, ať již jako účastníka nebo partnera ligy.

Co se týká ocenění pro týmy a hráče, tak nejlepší mančafty si tradičně odnáší kromě pohárů také prize money, věcné ceny od partnerů soutěže a také postup na závěrečný finálový turnaj EURO Golden Tour, kde se utkávají nejlepší týmy z jednotlivých měst o absolutního vítěze daného ročníku Golden Tour. Vítězové prvních lig pak mají navíc od organizátorů hrazené i ubytování během turnaje a mohou si tak finálový víkend užít opravdu naplno.

Zahrají si ligu i v následujícím roce nějaké známé tváře?Nemohu takhle dopředu nic slíbit, vše se odvíjí od časové vytíženosti hráčů a samozřejmě od toho, zda se týmům vejdou na soupisku:-) I v roce 2015 by ale měl pokračovat např. tým České televize složený ze sportovních redaktorů ČT Sport, za slovenský Špedservis pokračuje první Slovák v Premier League Vlado Kinder. Věřím, že se znovu představí i bývalí prvoligisté Tomáš Pešír, Jiří Novotný, Tomáš Pospíšil, Tomáš Poláček atd. Silná bude opět i sestava FAČR a to jak v Praze, tak i v Ostravě. Pro všechny hráče, bez ohledu na jméno, je ale připraveno stejné zajištění. Během hracích dnů jim je k dispozici občerstvení v rámci startovného, takže mohou své výkony rozebrat u piva a klobásky a na závěr sezóny vše oslavit v rámci závěrečného zakončení s doprovodným programem. Zájemce z řad nových účastníků bych odkázal na webové stránky ligy www.goldentour.info, kde se dozví o lize vše podstatné.

Reklama