Hlavní obsah

Bílek hájí průšviháře Baroše, má to být jeho trumf proti Španělům

PRAHA

Teprve podruhé by do kvalifikace fotbalového EURO 2012 měl zasáhnout útočník Milan Baroš. V úvodním duelu s Litvou neproměnil penaltu a Češi nakonec Litvě doma senzačně podlehli 0:1. Teď se uzdravený kanonýr vrací na páteční zápas ve Španělsku. Před duelem s mistry světa se hráč Galatasaraye Istanbul postaral v Turecku o několik skandálů. Kouč Bílek se odhodlal k sázce na zlobivé dítě.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Milan Baroš během utkání proti Polsku

Článek

Čekal na něj jako na smilování. Produktivní útočníci loni fotbalové reprezentaci citelně chyběli, a tak se trenér Michal Bílek nemohl dočkat, až bude moci znovu povolat uzdraveného Milana Baroše.

Návrat ztraceného syna má jeden háček. Nejlepší kanonýr EURO 2004 se v poslední době postaral v Turecku hned o tři skandály. Nejdříve měl mít potyčku se spoluhráčem, pak se pohádal i s klubovým koučem Galatasaraye Gheorghem Hagim - a po pátečním derby proti Fenerbahce dostal Baroš červenou kartu za slovní napadení rozhodčího...

„Nikdo z nás neví, zda to incidenty opravdu byly,“ upozorňuje Bílek a je jasné, že svého žolíka hodlá hájit. „Pokud šlo o spor s Hagim, Milan mě ujistil, že nešlo o nic tak dramatického, aby se to muselo mediálně řešit. Osobně myslím, že to všechno souvisí s postavením Galatasaraye v turecké lize a atmosférou, jež v klubu vládne,“ konstatoval kouč minulý týden při zveřejnění nominace.

Milan Baroš se snaží prodrat mezi fotbalisty Litvy v kvalifikačním utkání.foto: Právo/Jan Handrejch

Vyloučení nebude kouč komentovat

V pátek však následoval další Barošův exces. „O vyloučení v posledním zápase jsme spolu ještě nemluvili. Před zápasem se Španělskem bych to ani nechtěl nějak obšírněji komentovat,“ řekl Bílek v pondělí v poledne těsně před srazem národního týmu.

Na Baroše prostě sází a avizuje, že s ním v Granadě počítá do základní sestavy. „Vyloučení v posledním zápase před reprezentační akcí je nemilé, ale takto rychlostně vybaveného hráče hodně potřebujeme. Věřím, že nám Milan v této kvalifikaci ještě hodně pomůže. Pořád je to kvalitní hráč. Patří mezi top útočníky a i ve Španělsku na něj budu hodně sázet,“ trvá si Bílek na svém.

Baroš zatím sehrál 79 mezistátních zápasů a dal v nich 38 gólů. V Granadě ho tedy stejně jako brankáře Petra Čecha čeká jubilejní 80. start, kapitán Tomáš Rosický by pak měl osmdesátku zdolat v následném úterním utkání s Lichtenštejnskem v Českých Budějovicích.

Reklama

Související témata: