Hlavní obsah

Španěl Ramos: Divil bych se, kdyby Češi skončili před Skoty

MADRID

Rozhodující zápasy kvalifikace o postup na mistrovství Evropy se blíží. Ve skupině I se o druhé místo zaručující vstupenku do baráže střetnou na dálku Bílkovi svěřenci a Skotové. Odhodlaní ostrovní fotbalisté mají před sebou zápas na horké španělské půdě, ale stále věří v postup. Věří jim i Španěl Sergio Ramos.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Španělé Sergio Ramos (vlevo) a Fernando Torres na tréninku

Článek

Španělé ze sedmi kvalifikačních duelů vyválčili sedm výher. V říjnu loňského roku však měli namále. Ve skotské tvrzi jménem Hampden Park sice vedli 2:0, ale domácí bojovníci dokázali proti mistrům Evropy i světa vyrovnat. Tři body zařídil Del Bosqeho svěřencům až Fernando Llorente v 79. minutě.

„Ten zápas byl nejtěžší v celé kvalifikaci. Kdykoliv jindy, když vedeme o dva góly, zápas končí. Ale Skotové nám odmítli dát vítězství zadarmo a jejich fanoušci byli neuvěřitelní. Nepřestávali je podporovat a oni se jim odměnili vyrovnáním na 2:2. Byl to ten druh zápasu, jakých by mělo být co nejvíc,“ řekl pro Record Sport Ramos.

Španělský fotbalista Sergio Ramosfoto: Právo/Jan Handrejch

Pro Ramose a spol. skončí kvalifikace právě domácím duelem proti Skotům, kteří musejí k postupu do baráže uhrát stejný nebo větší počet bodů jako Češi v Litvě. „Před Skoty máme obrovský respekt a uvědomujeme si, že k nám přijeli s vírou, že zde mohou udělat dobrý výsledek,“ je přesvědčen fotbalista Realu Madrid.

„Ve skutečnosti bych se divil, kdyby Skotové neskončili na druhém místě. Už jen proto, že mají kvalitní tým,“ nechal se slyšet obránce.

Zápas Španělsko - Skotsko začíná podobně jako duel Litva - Česká republika ve 20:45. Oba duely můžete sledovat v podrobných on-line reportážích na Sport.cz.

Reklama

Související témata: