Hlavní obsah

VIDEO: Střelecké parády Ronalda a Vršiče jejich týmům nepomohly. Ale povedly se

PRAHA

Portugalci prohráli s Dány a musí do baráže, Slovinci vyhráli nad srbskými soky, s nimiž před lety sdíleli společný stát, ale už před závěrem kvalifikace byli ze hry o postup. Alespoň parádními trefami se oba týmy zapsaly do závěru skupinových bojů o účast na ME 2012. Cristiano Ronaldo i Dare Vršič se vskutku jedinečným způsobem trefili z přímých kopů.

Foto: Miguel Vidal, Reuters

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo

Článek

Klenot Realu Madrid skvěle napřáhl ve chvíli, kdy už bylo skoro jasné, že Portugalci na přímý postup nedosáhnou. Dánové vedli 2:0 a Ronaldova trefa do Sörensenovy brány znamenala jen korekci nepříznivého výsledku v samém závěru.

Slovinská trefa přišla na konci první půle, záložník Olimpije Lublaň potvrdil, že dokáže dávat výstavní góly. I když tenhle je i tak trochu kuriózní. Míč se z obrovské výšky snesl za záda brankáře Jorgačeviče.

Slovinec Dare Vršic (vpravo) se raduje z branky.foto: Reuters/Srdjan Zivulovič

"Jen jsem centroval na naše hráče," přiznal Vršič. Na hřišti byl brankou sám pořádně překvapen. Srby pak potkal ještě jeden malér. Vidičovi chytil penaltu domácí brankář Handanovič. Děkovat za to vše musejí hlavně Estonci, kteří jsou v baráži právě na úkor Srbů. Slovinci i přes vydařený závěr musí hodnotit kvalifikaci jako zpackanou, v tabulce skupiny skončili čtvrtí.

Reklama