Hlavní obsah

Češi mohou mít v Podgorici celou tribunu, přenos je však v ohrožení

Soudný dvojzápas českého fotbalu se rychle blíží. Národní tým rozehraje baráž o postup na EURO 2012 domácím duelem s Černou Horou 11. listopadu v Praze na Letné, odveta je na programu 15. listopadu v Podgorici. Zatímco první utkání se začátkem ve 20:15 odvysílá ČT4, odvetu možná diváci v České republice neuvidí. Žádná domácí televize zatím vysílací práva nezakoupila.

Foto: Nikola Solič, Reuters

Tomáš Rosický (vpravo) oslavuje s Janem Rezkem gól vstřelený Chorvatsku. Jejich snažení v Černé Hoře však možná diváci v televizi neuvidí...

Článek

Už to tak vypadá, že osud případného odvysílání utkání v černohorské Podgorici bude otevřený možná až do posledního dne. Párkrát se již stalo, že majitelé práv na posledních chvíli „vyměkli“ a diváci se nakonec svého fotbalu na obrazovkách dočkali.

Pokud se tak nestane, budou mít smůlu. Přenos totiž údajně stojí v řádu stovek tisíc eur. „Nebudu mluvit o cifrách. Řeknu jen to, že nám zápas překupníci nabízejí za trojnásobek ceny, o které jsme ochotni uvažovat. Velice o odvetu stojíme, ale nebudeme ji kupovat za nesmyslnou částku,“ řekl pro MF Dnes Jiří Ponikelský, šéf ČT4.

Komerční Nova zakoupení přenosu za takových podmínek odmítla. Diváci tedy musejí doufat, že se bude do poslední chvíle licitovat a majitelé práv půjdou s cenou dolů.

Fotbalová reprezentace Černé Hory, která bude soupeřem českého týmu.foto: http://fscg.co.me

Asociace nemůže televizím pomoci

„Fotbalová asociace nemá žádné páky, jak by mohla dohodě pomoci. Zakoupení práv je výhradně otázkou příslušných televizí, které se rozhodují jak podle diváckého zájmu, tak ekonomických možností,“ poukazuje strahovský mluvčí Jaroslav Kolář pro Sport.cz. „Samozřejmě však doufáme, že některá z domácích stanic nakonec přenos získá.“

Možná tedy skalním fanouškům nezbude, než aby ke klíčovému duelu národního týmu vyrazili přímo do Černé Hory. „Na portálu www.fotbal-travel.cz si zájemci mohou objednat buď jednotlivé vstupenky, nebo celý autobusový či letecký zájezd. K dispozici jsme dostali kolem 1100 lístků, což představuje celou protilehlou tribunu. Pokud ji celou zaplníme, měla by to pro mužstvo být významná pomoc,“ vyzývá Kolář diváky.

Černohorci jsou každopádně nažhavení na historický úspěch a zájem jejich fanoušků to jen dokládá. „Na první zápas v Generali Areně jsme soupeři vyhradili dva tisíce vstupenek. Podle zpráv, které máme, je přivezli domů – a za pouhých deset minut bezezbytku vyprodali," říká Kolář.

Reklama

Související témata: