Hlavní obsah

Čech, Jiráček a Plašil obstáli na jedničku. Pekhart s Hubníkem jen průměrní

PODGORICA

Kvůli zlomenému nosu málem o baráž o postup na EURO 2012 přišel, nakonec se ale brankář Petr Čech stal jedním z hlavních strůjců postupu českých fotbalistů. Na jedničku obstál i při vítězství v Černé Hoře. Perfektně své party v Podgorici zvládl i střelec vítězného gólu Petr Jiráček a na nezvyklém postu hrající Jaroslav Plašil. Takto obstáli čeští reprezentanti v hodnocení Sport.cz a deníku Právo:

Foto: Reuters

Radost Českých fotbalistů z postupu na EURO 2012.

Článek

ČECH        1

Pan Dokonalý, to na něj sedí. Při tutovce Damjanoviče po přestávce vytěsnil míč konečky prstů na břevno, vychytal i Vučiniče. Díky němu udrželi Češi čisté konto.

GEBRE SELASSIE    2

Hrál na jistotu, proto se tentokrát po straně dopředu nehrnul. Žádnou velkou chybu neudělal, ale nebyl zdaleka tak výrazný.

HUBNÍK    3

Sám dobře ví, že není vytříbený technik ani žádný rychlík, tak se s tím moc nemazal. Ale i tak střed obrany chvílemi hořel a on byl nejistý.

SIVOK    3

Komunikace s Hubníkem pokulhávala, v úvodu zápasu málem zaskočil Čecha nečekanou hlavičkou. Průměr.

KADLEC 2

Vrátil se na levého beka a zvládl to v naprosté pohodě. Hrál víc zezadu a svou stranu pohlídal bez větších problémů.

REZEK    2

Nebylo to bez chyby, pár přihrávek zkazil, ale bojoval snad nejvíc ze všech. Neuhnul před žádným soubojem, byla na něj řada faulů.

JIRÁČEK    1

Jeho gól posunul Česko na šampionát! To byla paráda, jak vyškolil jedním pohybem celou obrannou čtveřici. Už jen za to jedničku zaslouží.

PLAŠIL    1

Takhle by měl hrát defenzivní záložník. Dozadu téměř bezchybný, navíc zakládal spoustu akcí. Hübschman aby se klepal o fleka.

PILAŘ    3

Skoro se nedostal do hry, jedinou výjimkou byla blesková akce v první půli, ale gólová přihrávka z něj nevypadla. Motorová myš se v Podgorici zadrhla.

ROSICKÝ    2-

Snaha byla, ale nedostával se do hry tolik, jak je v národním týmu zvyklý. A taky dost kazil, na to zas nejsou zvyklí ostatní.

PEKHART    3

Průměr, stejně jako v prvním duelu. Na hrotu to měl sám těžké, nějaké souboje vyhrál, v jiných ho přetlačili.

POSPĚCH    3-

Je defenzivněji laděný než Rezek, jehož střídal. Pokud měl za úkol zpomalit hru, zvládl to výborně...

KOLÁŘ    3

Průměr, nic nevymyslel, nic nezkazil.

Baroš nehodnocen, hrál příliš krátce. Hráči jsou hodnoceni podle školní stupnice od 1 do 5.

Reklama

Související témata: