Hlavní obsah

Modričův odchod se přiblížil? Bílý balet získal belgického gólmana Courtoise

MadridPraha
Aktualizováno

„Jsem si jistý, že Modrič zůstane.“ Tak se před pár dny snažil fanoušky Realu Madrid uklidnit útočník královského klubu Lucas Vázquez. Tahle jistota však brzy může vzít za své. Podle informací serveru Marca.com se španělský velkoklub připravuje na variantu, že o svou hvězdu přijde. Na druhou stranu přichází brankář Thibaut Courtois z Chelsea. Anglický klub získá jako součást transakce na hostování záložníka Matea Kovačiče.

Foto: Dmitri Lovetsky, ČTK/AP

Belgický gólman Thibaut Courtois v akci.

Článek

Cennou výhru nad AS Řím (2:1) si připsali fotbalisté Realu Madrid na předsezónním soustředění ve Spojených státech. Kouč Julen Lopetegui však na pozápasové tiskové konferenci musel odpovídat na jiná žhavá témata posledních dnů.

Středem zájmu nebyl jen možný Modričův odchod do Interu Milán. Jako první se z Bílého baletu pakuje vicemistr světa Mateo Kovačič.

„Ano, je pravda, že Kovačič vyjádřil přání opustit Real. Říkal jsem mu, že si přeji, aby v klubu zůstal, že je pro nás důležitý hráč, ale ve fotbale prostě nikdy nevíte," říkal kouč.

A večer bylo jasno. Real Madrid oznámil angažování belgického gólmana Thibauta Courtoise. Gólman tedy ještě v Realu musí dohodnout na podmínkách své smlouvy a projít lékařskou prohlídkou. Ale zájem má obrovský...

Madridský tým má podle informací médií pro šestadvacetiletého gólmana nachystanou smlouvu na šest let. Jako svou novou posilu má Courtoise představit ve čtvrtek.

Součástí transferu je hostování Kovačiče v anglickém klubu. Lopetegui přitom ještě ráno vychvaloval brankáře Keylora Navase... Večer z něj bez mrknutí oka nejspíš udělal klubovou dvojku.

Příchod Courtoise měla média už dřív jako definitivní. Zvláště, když Chelsea oznámila angažování Kepa Arrizabalaga z Atlétika Bilbao za rekordních 72 miliónů liber (asi dvě miliardy korun).

Courtois se stal hráčem Chelsea v roce 2011, kdy přestoupil z Genku, tři sezóny pak ale strávil na hostování v Atlétiku Madrid. Na Stamford Bridge se vrátil v roce 2014 a v pozici brankářské jedničky vystřídal Petra Čecha. Bývalý český reprezentant v roce 2015 odešel do Arsenalu.

V hledáčku Realu mají být v případě odchodu chorvatských opor například Christian Eriksen z Tottenhamu, Thiago Alcantara z Bayernu či Milinkovič-Savič z Lazia Řím.

Reklama