Hlavní obsah

Maradona běsní: Messi jako lídr? Chodí dvacetkrát před zápasem do koupelny, radši si hraje na počítači

Praha

Tohle fanoušci Barcelony rádi neuslyší. A ti argentinští už vůbec ne. Jejich dvě největší ikony Diego Maradona a Lionel Messi se totiž zrovna dvakrát nemilují. Názorně to předvedla starší z obou hvězd, která se v médiích ostře obula do opory katalánského velkoklubu. "Hráč, který chodí před každým zápasem dvacetkrát do koupelny, aby vypadal dobře, nemá pro tým žádnou cenu, není to lídr," kope do hvězdy Maradona.

Foto: Profimedia.cz

Diego Maradona moc svého nástupce Lionela Messiho nemusí

Článek

V Barceloně se navždy zapsal do historie. Synonymem pro španělský velkoklub se stalo jméno Lionel Messi. Už jiný příběh však jednatřicetiletá legenda zažívá v momentě, kdy na sebe oblékne reprezentační dres. A právě to dráždí jeho slavného předchůdce - Diega Maradonu. "Více ho zajímá to, jak se mu daří v počítačových hrách než v národním týmu," srší síru na rodáka z Rosaria.

Hvězda španělské ligy již v minulosti uvažovala o tom, že by svoji reprezentační kariéru uzavřela. Před světovým šampionátem v Rusku si však Messi své rozhodnutí rozmyslel a za Argentinu v Rusku nastoupil.

Ani on však nezvedl mdlý výkon jihoamerického týmu, který sice ještě stihl na poslední chvíli zažehnat blamáž v podobě vyřazení již po základní skupině, v osmifinále však už na pozdější světové šampióny z Francie Argentinci nestačili a podlehli 3:4. Od té doby Messi bílo-modrý dres neoblékl. A dost možná už neoblékne.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Barcelonský Lionel Messi se raduje z gólu proti Eindhovenu.

Manu Fernandez

Velkou "zásluhu" na výbuchu týmu přisuzuje Maradona právě svému slavnému následovníkovi. "Nemá cenu mu přisuzovat vůdcovské schopnosti, které se snaží praktikovat v Barceloně. Do národního týmu je totiž není schopen přenést," je přesvědčená sedmapadesátiletá legenda.

Nic není Messimu v Maradonových očích platný fakt, že v národním dresu nastřílel 65 branek. Co horkokrevnému Diegovi nejvíce vadí? "Messi je jeden z nejlepších hráčů světa, o tom není žádných pochyb, ale nemá v sobě vůdcovské schopnosti. A nikdy mít nebude," trvá na svém Maradona.

Messiho bych do národního týmu nebral

Na adresu modly z Camp Nou však použil i mnohem ostřejší výrazy. "Než aby si šel promluvit s trenérem o zápase, radši si hraje na playstationu. A pak na hřišti požaduje, aby se k němu ostatní chovali jako k lídrovi," pokračuje v kritice Diego.

A ty nejtvrdší slova si nechal nakonec. "Spolu s Ronaldem je Lionel jedním z nejlepších hráčů planety, ale lídr týmu nemůže být hráč, který chodí před každým zápasem dvacetkrát do koupelny, aby vypadal dobře. Není ho tedy třeba nijak obdivovat. Protože jiný Messi hraje v Barceloně a jiný v národním týmu."

Foto: Sergio Perez, Reuters

Lionel Messi do říjnových přípravných zápasů Argentiny nezasáhne.

Sergio Perez

Maradona, který v současné době působí v představenstvu druhodivizního mexického klubu Dorados, koučoval Messiho v reprezentaci v letech 2008 až 2010. "Kdybych v současné době Argentinu vedl, pozvánku by ode mě určitě nedostal. Skutečný lídr se ukáže v momentech, kdy je tým pod tlakem. Ale Messi předvedl, že takové schopnosti jednoduše nemá. Měl by si své priority srovnat v hlavě, ale pro něj jsou prvořadé počítačové hry," tepe argentinskou modlu Maradona.

Messi za Argentinu odehrál 128 zápasů, v tom posledním, kdy Jihoameričané zdolali Irák 4:0, chyběl. A dost možná už tomu tak zůstane i v budoucnosti.

Reklama