Hlavní obsah

Vyrazím ho! Hned! Boss Realu Madrid zuřil i přes výhru nad Plzní

Dny trenéra Julena Lopeteguiho na lavičce fotbalistů Realu Madrid jsou, zdá se, sečteny. Vlastně už mohly být... Prezidenta slavného velkoklubu Florentina Péreze totiž neuspokojila výhra v Lize mistrů nad Plzní 2:1 a hned po úterním souboji s českým šampiónem chtěl dát trenérovi padáka. Od úmyslu jej zradili ostatní členové vedení, kteří Péreze přesvědčili, že by to před nedělním ostře sledovaným EL Clásicem proti Barceloně nebyl nejvhodnější tah.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Vítězství v El Clásicu, zřejmě poslední šance pro kouče Realu Madrid Julena Lopeteguiho. Nebo už je rozhodnuto?

Článek
Fotogalerie

Sestřih z utkání Real - Plzeň

Nespokojený Pérez údajně hned po duelu s Viktorií nakvašeně opustil svoji lóži na Santiago Bernabéu a hnal se do kabiny s jediným cílem: vypovědět trenérovi smlouvu. Podle listu El Confidencial ho však od jeho úmyslu odradili další členové vedení klubu v čele s generálním ředitelem Josém Ángelem Sánchezem, na jehož názory Pérez prý dá. Šéf přijal jejich vysvětlení, že na podobný krok a následné bleskové vytvoření nového realizačního týmu není před nedělní bitvou s nesmiřitelným rivalem čas.

Bývalý kouč španělské reprezentace Lopetegui, jenž Real převzal letos v létě, je pod obrovským tlakem. Bílý balet je v La Lize až sedmý a fanoušci i vedení klubu neskrývají nespokojenost. Podle médií dostal dokonce před časem ultimátum v podobě vítězství nad Levante, Plzní a lídrem ligy Barcelonou, jinak končí. Už první podmínka však nebyla splněna, Real doma Levante podlehl 1:2.

A ani v El Clásicu, které se bude poprvé od roku 2007 hrát bez zraněného argentinského tvůrce hry Barcy Lionela Messiho a jeho soupeře v boji o titul nejlepšího fotbalisty světa Cristiana Ronalda, který v létě odešel z Realu do Juventusu, rozhodně Real není favoritem.

Ve Španělsku už média horečně spekulují o tom, kdo usedne na Lopeteguiho místo. Prosákly informace o prvních kontaktech s Italem Antoniem Contem, jenž je po konci v Chelsea bez angažmá, dalším horkým tipem je údajně Mauricio Pochettino. Argentinský manažer Tottenhamu, jehož se Real marně snažil získat už v létě po odchodu Zinédina Zidana, by se prý Pérezovi zamlouval více než Conte.

Reklama

Související témata: