Hlavní obsah

Real shání útočníka, chce Icardiho. Inter to podmiňuje příchodem Modriče

MADRID/PRAHA

Real Madrid zoufale shání útočníka. Po zranění Karima Benzemy mu zbyl jediný - brazilský mladíček Vinícius Júnior. Isco koketuje s Juventusem, netají zájem přestoupit do Itálie, a kouč Bílého baletu Santiago Solari ho proto nechává sedět na lavičce.

Foto: Facebook

Argentinský útočník Interu Milán Mauro Icardi. Zamíří do Realu?

Článek

„Musíme získat kvalitního útočníka. Ne jako výpomoc v této těžké situaci, ale s perspektivou," citují španělská média prezidenta Realu Florentina Péreze. Největší zájem má o pětadvacetiletého argentinského reprezentanta Maura Icardiho, ale ten by stál v přepočtu 2,8 miliardy korun.

To se Pérezovi zdá moc. Navíc Inter dal jasně najevo, že přestup podmiňuje výměnou s mírným doplatkem, pokud by Real poslal opačným směrem držitele Zlatého míče, záložníka Luku Modriče.

Foto: Sport.cz

Bude se Luka Modrič stěhovat do Itálie?

O toho má enormní zájem i Juventus. Chtěl by ho jako „dvorního nahrávače" pro Cristiana Ronalda. Podle italských médií mu nabízí roční plat 10 milionů euro (asi 260 mil. korun). Chorvat by na tuto sumu slyšel, protože v Realu bere „jen" 6,5 milionu. „V zimě je Modrič neprodejný, bavit se můžeme o létě," vzkázal do Itálie Pérez.

Pokud by tedy nevyšel Icardi, v hledáčku Realu je třiadvacetiletý Polák Krzysztof Piatek z FC Janov za půl miliardy korun. Eventualitou je i brazilský teenager Rodrygo, jenž s Realem loni v červnu podepsal předběžnou smlouvu, která by ale měla naplno platit až od letošního července. Nicméně Santos by ho mohl uvolnit už v zimě. Od Realu za něj v létě vyinkasuje 40 milionů eur, ale v zimě by musel „něco" přidat.

Tahle varianta se ale Pérezovi moc nelíbí: „Je to mladík s perspektivou, podobně jako Vinícius, ale spoléhat jen na dva mladíky na jaře nemůžeme. Stále máme vysoké cíle v La Lize i Lize mistrů." Podle španělských médií v podstatě „odepsal" Isca.

Pérez je pod tvrdou palbou. Fanoušci mu nemohou odpustit, že pustil Ronalda a lehkovážně se rozloučil s koučem Zinédinem Zidanem. Olej do ohně si přilil Pérezův předchůdce Ramón Calderón, který do médií řekl, že Zidane odešel hlavně kvůli tomu, když se s Pérezem neshodl na odchodu Ronalda, který francouzský kouč odmítl. Když mu prezident řekl, že jeho názor ho nezajímá, řekl, že v tom případě nemá v Realu co dělat... A odešel.

Současný šéf madridského klubu není spokojen s koučem Solarim, jemuž garantoval místo na lavičce do konce sezony. Usilovně prý přemlouvá Josého Mourinha. Ten ale řeší s Manchesterem United, který ho v prosinci vyhodil, odstupné ve výši 660 milionů korun. A těch se nechce vzdát. Real by mu tak kromě vysokého platu, který by dostal, musel tuto sumu vykompenzovat.

Reklama