Hlavní obsah

Dal jim ochutnat vlastní medicínu. Suárez vyškolil Real parádním Panenkou

Kdekdo očekával velkou bitvu. Na odvetné utkání Španělského poháru mezi Realem Madrid a Barcelonou se těšila řada fanoušků. První zápas navíc skončil 1:1, takže se předpokládalo, že se o postup budou oba kluby bít, co to půjde.

Foto: Susana Vera, Reuters

Gesto barcelonského Luise Suáreze směrem k fanouškům Realu Madrid. Útočník vstřelil v odvetě Španělského poháru dvě branky a Katalánci slaví postup.

Článek

Druhá půle zápasu ale nakonec nabídla jednoznačnou záležitost. Barcelona vyhrála 3:0 po dvou gólech Suaréze a vlastní brance Varaneho a postoupila do finále španělského poháru. Pro Real to tak byl smolný večer a někteří fanoušci se ozývají s tím, že jde o odplatu osudu za nedávnou vymyšlenou penaltu, která Realu zajistila výhru 2:1 nad Levante.

Utkání mělo i český nádech. Luis Suaréz totiž svoji druhou branku vsítil z penalty a její kopnutí pojal "po panenkovsku". Vychutnal si tak nejen gólmana Keylora Navase, ale vlastně i obránce Bílého baletu Sergia Ramose, který penaltu ve stylu slavného českého záložníka kope v poslední době často.

V semifinále poháru tedy Real Madrid vypadl, ale brzy bude mít šanci Barceloně porážku oplatit. Už v sobotu se totiž oba giganti utkají v dalším El Clásicu, tentokrát v rámci La Ligy.

Reklama