Hlavní obsah

Nahradit Ronalda? Je to nemožné, nikdo to nedokáže, smutní hvězda Realu

Praha

Nedaří se jim. A co hůř. V posledních dnech se hned dvakrát museli sklonit před nenáviděnou Barcelonou. To vše před vlastními diváky. Nejdříve hvězdy Realu Madrid schytaly debakl 0:3 v rámci semifinále Španělského poháru, naposledy pak v sobotu v lize (0:1). Pokaždé vyhořely především v ofenzivě. "Nejsme schopni nahradit Ronalda, je to pro nás nemožný úkol," připustil zklamaný Modrič.

Foto: Profimedia.cz

Cristiano Ronaldo a Luka Modrič během společného působení v Realu Madrid.

Článek

Když se po světovém šampionátu v Rusku upsal Cristiano Ronaldo Juventusu, bylo jasné, že bude Realu moc chybět. Vždyť portugalská superhvězda nastřílela během svého působení v dresu Bílého baletu v 438 zápasech 450 branek, tedy více než jednu na zápas.

Že však bude ztráta čtyřiatřicetiletého útočníka až tak bolestná, však nečekali asi ani fanoušci královského klubu. Real si může o titulu v probíhající sezoně La Ligy nechat jen zdát, na vedoucí Barcelonu ztrácí z třetího místa dvanáct bodů. Kde je hlavní problém, je jasné. V 26 zápasech nastřílely hvězdy ze Santiaga Bernabéu jen 43 branek, což je na poměry úřadujícího šampiona Ligy mistrů hodně málo.

Nahraná penalta v zápase Levante–Real Madrid.Video: DIGI Sport

"Jako klub jsme ve snaze nahradit Ronalda selhali, vůbec se nám to nedaří. Střelecky se trápíme," reagoval na pondělním setkání s novináři Luka Modrič. Aspoň částečně eliminovat ztrátu ikony měli teprve osmnáctiletý brazilský mladík Vinicius Junior a španělský forvard Marian Diaz, ale opravdu velké jméno vedení Realu nezískalo.

Odchod Ronalda by poznamenal každý klub

"Odchod Ronalda by poznamenal jakýkoliv tým na světě. Najít za něj náhradu, je úkol prakticky nemožný," pokračuje chorvatský vicemistr světa.

"Našim cílem bylo přivést jiné hráče a rozdělit útočnou sílu na více hráčů tak, aby nebyl odchod Cristiana tak citelný. Ronaldo byl schopen dát téměř padesát gólů za sezonu a takový další fotbalista prostě není. Proto potřebujeme dva tři hráče, který dají patnáct nebo dvacet branek za sezonu. Ale ty prostě nemáme," nešetří svůj tým držitel Zlatého míče za rok 2018.

"Je jasné, že našim největším problémem je střílení branek. Proti Barceloně jsme si v poháru vypracovali celou řadu šancí, ale když je nevyužijete, tak kvalitní soupeř vás za to potrestá," pokračuje třiatřicetiletý rodák ze Zadaru.

LM – první osmifinále: Ajax–Real (1:2).Video: O2 TV Sport

Útočníci selhávají

Modrič se pro španělská média vyjádřil především o mladém Brazilci Viniciusovi Juniorovi. "Vinicius hraje na svůj věk velmi dobře, jen se musí víc přizpůsobit týmu," říká o brazilském mladíčkovi, který se v této sezoně zatím trefil jen čtyřikrát, chorvatská hvězda.

A jak se daří dalším ofenzivním esům královského klubu? Ostřílený Gareth Bale se v 33 zápasech zapsal do střelecké listiny ve všech soutěžích jen třináctkrát. Nejlépe z útočníků Realu tak vychází Karim Benzema, který překonal soupeřova brankáře v 42 zápasech dvacetkrát.

Další test pro Real se uskuteční již v úterý, kdy v odvetném osmifinálovém zápase Ligy mistrů hostí Ajax Amsterdam. Obhájce titulu si z Nizozemska přivezl výhru 2:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.