Hlavní obsah

Který španělský klub je nejúspěšnější? Zidane si rýpl do Barcelony

Getafe/Praha

Trenér Realu Madrid Zinédine Zidane promluvil na tiskové konferenci před čtvrtečním duelem s Getafe o tom, co bude prioritou pro Bílý balet během příštího ročníku. Francouz chce s přestavěným kádrem triumfovat v La Lize a ukončit dominanci Barcelony. Při té příležitosti si do rivala rýpl v narážce na počet získaných titulů obou klubů.

Foto: Juan Medina, Reuters

Kouč Realu Madrid Zinédine Zidane vyhlásil pro příští rok hlavní klubový cíl. Tím je zisk titulu v La Lize a ukončení barcelonské dominance.

Článek

Čtyřnásobný vítěz Ligy mistrů získal tři ze svých triumfů na lavičce Bílého baletu a jeden na hřišti ještě jako hráč. Zidane a pohár pro šampiona LM? To je asociace, která se přímo nabízí. Kdo ale čekal, že Real bude pro příští sezonu vyhlašovat útok na další triumf v Lize mistrů, ten by se mýlil.

Šestačtyřicetiletý Francouz se chce během příštího ročníku soustředit hlavně na zisk titulu v La Lize. „Neexistuje žádný zvláštní důvod k tomu, aby Barcelona takto dominovala na domácím poli," započal výzvou k ukončení barcelonské hegemonie. Katalánci získají svůj pátý titul za posledních sedm let s velkou pravděpodobností už během sobotního domácího duelu s Levante.

„Co můžu říct je, že příští rok začneme v La Lize naši pouť soutěží nejlépe, jak to půjde. Domácí šampionát je pro nás velmi důležitý, protože se hraje každý den. Nebude to jednoduché, ale pro příští ročník je La Liga naší největší prioritou," nastínil Zidane, k čemu se budou v Madridu během příští sezony upínat.

„Barceloně budu muset letos pogratulovat, ale historicky jsme úspěšnější klub. Získali jsme třiatřicet titulů a kolik jich má Barcelona?" pálil legendární Francouz po španělském rivalovi ostrými.

O vítězi letošní sezony je téměř rozhodnuto. Barcelona má na druhé Atlético čtyři kola před koncem soutěže náskok devět bodů. Titul může oslavit už v sobotu doma proti Levante. Pokud hráči katalánského klubu zvítězí, trofej nad hlavu zvednout po šestadvacáté.

Reklama

Související témata: