Hlavní obsah

Getafe - Real Madrid 0:0Getafe remizovalo s Realem a udrželo čtvrté místo před Sevillou

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Getafe ve 34. kole španělské ligy doma remizovali s třetím Realem Madrid 0:0 a v tabulce udrželi čtvrté místo před Sevillou, s níž mají lepší vzájemné zápasy. Andaluský tým na svém stadionu deklasoval poslední Vallecano 5:0, reprezentační brankář Tomáš Vaclík vychytal sedmé čisté konto v sezoně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Vaclík diriguje obranu Sevilly

Článek

Nejlepší střelec Realu Benzema už ve druhé minutě těsně minul branku, ale jinak Getafe se slavnějším madridským sousedem drželo krok. Navas po půl hodině hry zneškodnil Arambarriho ránu z přímého kopu a kostarický gólman podržel hosty i čtvrt hodiny před koncem, kdy si poradil s Molinovou střelou i Matovou dorážkou.

"Bílý balet" venku potřetí za sebou v lize nevyhrál a prohloubil ztrátu na čelo tabulky. Na vedoucí Barcelonu ztrácí Real patnáct bodů, na druhé Atlético šest bodů. Getafe prohrálo jediné z posledních 13 kol a udělalo další krok k historickému postupu do skupiny Ligy mistrů.

Hráči Sevilly měli od začátku nad nováčkem jasnou převahu, ale v prvním poločase šance neproměnili. Po změně stran už Vallecano nápor favorita neustálo. V 55. minutě otevřel skóre Promes, pak se dvakrát trefil Munir a bývalý útočník Barcelony ještě v 69. minutě asistoval u branky Ben Yeddera. Debakl hostů v závěru dokonal střídající Gil. Sevilla vyhrála čtvrté z posledních pěti ligových utkání.

Španělská fotbalová liga - 34. kolo:
FC Sevilla - Vallecano 5:0 (57. a 62. Munir, 55. Promes, 69. Ben Yedder, 86. Gil)
San Sebastian - Villarreal 0:1 (85. Moreno)
Getafe - Real Madrid 0:0

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.