Hlavní obsah

Španělská federace schválila změnu herního formátu Superpoháru

Madrid

Španělská fotbalová federace navzdory odporu vedení ligy schválila změnu herního formátu Superpoháru. Tradiční předsezonní souboj dvou týmů mezi vítězem španělské ligy a domácího poháru na jedno utkání od příští sezony nahradí lednové Final Four, kterého se zúčastní první dva celky ligové soutěže s oběma pohárovými finalisty.

Foto: Javier Barbancho, Reuters

Záložník Vallecana Adri Embarba dává jediný gól utkání s Realem Madrid.

Článek

Podle španělských médií by se Final Four mohlo hrát v Saúdské Arábii, což se ale nelíbí skupinám bojujícím za lidská práva, které kritizují poměry v blízkovýchodní zemi.

"Saúdská Arábie je možnost a my jsme to nepopřeli. Nic nebylo podepsáno, pracujeme na tom. Hledáme pro týmy a hráče i rozhodčí to nejlepší. Možností jsou také Spojené státy," řekl prezident španělské federace Luis Rubiales.

Foto: Alvaro Barrientos, ČTK/AP

Útočník Barcelony Luis Suárez v souboji s obranou Alavésu.

Pokud se do finále poháru dostane tým, který skončí do druhého místa v lize, připadne účast na Final Four dalšímu celku z nejvyšší soutěže. Díky postupu již jistého mistra Barcelony do pohárového finále si tak Superpohár zahraje i třetí tým tabulky Real Madrid. V této sezoně se Superpohár hrál poprvé mimo španělské území, Barcelona v Maroku porazila Sevillu.

Drobné změny potkají i Španělský pohár. Nově se téměř celá soutěž bude hrát pouze jednokolově, jen semifinále bude na dvě utkání.

Reklama

Související témata: